Categories
Nieuws

Verzuimverzekering in Corona tijd

Verzuimverzekering in Corona tijd 

Door Corona zitten er veel mensen tijdelijk of langdurig zonder werk. Vanuit de overheid is er financiële steun mogelijk voor veel bedrijven die zonder aantoonbaar minder werk hebben door de nieuwe situatie. Naast dat je mogelijk minder werkuren hebt door Corona is er natuurlijk kans dat je werknemers het virus krijgen. In dit geval is het belangrijk om als ondernemer te weten of je hiervoor bent verzekerd en hoe je hier het beste mee om kan gaan. Goed nieuws, in veel gevallen valt Corona ook binnen een ziekteverzuimverzekering. Hierbij geven wij een aantal belangrijke punten om mee te nemen als je opzoek bent naar informatie over verzuimverzekeringen en Corona.

Neem contact op met je verzekeraar

De Corona situatie is voor iedereen nieuw. Er zijn nog geen uitgestippelde processen en gebruikelijke regels worden mogelijk aangepast door de nieuwe situatie. Voor verduidelijking is het daarom belangrijk om contact op te nemen met jouw verzekeraar. De meeste verzekeraars hebben extra corona informatie toegevoegd op hun website. Als je zeker wil weten hoe het zit in jouw individuele geval, neem dan contact op met de klantenservice van je verzekeraar. Vaak heb je via bellen, mail of chat al snel een duidelijk antwoord. Heb je nog geen ziekteverzuimverzekering? Dan is het goed om te  verzuimverzekering te vergelijken om zo te kijken welke verzekering het beste bij jou past.

Houd de maatregelen in de gaten

Als je personeel geen cruciaal beroep heeft hebben ze waarschijnlijk de afgelopen tijd vanuit huis gewerkt. Het thuiswerken begint steeds meer standaard te worden maar er is ook een grote groep die graag weer naar kantoor gaat voor contact met de collega’s en om het huis uit te komen. De versoepeling is inmiddels in gang maar vergeet niet dat de 1,5m regel nog wel van toepassing is.

Hoe om te gaan met zieke werknemers

Zit je werknemer ziek thuis en weet jij niet zo goed wat je hiermee aanmoet? Zorg dan dat je de werknemer de ruimte geeft of ziek te zijn. Het is belangrijk dat de werknemer zich niet bezwaart voelt door zijn of haar ziekte, het is al vervelend genoeg dat de persoon ziek is. Vraag dus regelmatig hoe het gaat met de gezondheid van je werknemers maar begin niet over onafgemaakt werk als iemand ziek thuis zit. Nog een veelgemaakte fout van ondernemers is om direct te vragen wanneer een medewerker weer kan werken. Dit zorgt voor extra druk bij de zieke en zorgt er niet voor dat iemand sneller geneest.