Categories
Nieuws

Zo surf je anoniem op het internet

Het anoniem surfen op het internet is voor verschillende redenen erg interessant. Mensen zijn erg gevoelig voor de informatie die ze verzenden via het internet. Ook de informatie die ze willen downloaden en opzoeken. Het kan gaan om een klokkenluider, een ziektebeeld die je hebt, het versturen van persoonlijke gegevens (bankgegevens) en ook het downloaden van zaken. We leggen je graag uit hoe je anoniem kunt surfen op het internet.

 

Anoniem surfen

 

Het is mogelijk om met een VPN provider anoniem te gaan surfen op het internet. Het staat voor Virtual Private Network. Het is niet te verwarren met VPS Nederland. Een VPS is een virtual private server. Het wordt gebruikt voor hosting. Het is echter iets voor een ander artikel.

 

VPN server

 

Een VPN server kun je gebruiken als een proxy. Het is eigenlijk een tussenstation tussen jouw computer of smartphone en het internet. Ook het internet loopt met een tussenstation terug. Dus wat je oproept gaat via de VPN server en komt ook zo terug. Het is een versleutelde verbinding en ideaal om zo gebruik te maken van het internet zonder dat iemand kan zien wat er moet gebeuren. Hackers krijgen zo geen kans. Ze kunnen het dataverkeer niet onderscheppen wat een groot voordeel is. Ook jouw IP adres wordt afgeschermd. Een website eigenaar ziet dus jouw ip nummer niet staan, maar dat van de VPN server. Wel zo prettig toch?

 

Goede VPN aanbieders

 

Er zijn verschillende VPN aanbieders. Denk hierbij aan NordVPN en Surf Shark. Het is even kijken welke de beste optie biedt. Kijk ook naar de prijzen en de reviews. Het is natuurlijk essentieel om hier ook op te letten. Je wilt graag kwaliteit en een goede service van het VPN netwerk. Toch?

 

Anoniem internetten in huis

 

Wist je dat een provider een bewaarplicht heeft van zes maanden over welke websites jij hebt bezocht? Het is geen fijn idee. Het is daarom mogelijk en slim om een VPN te gebruiken. Met een VPN omzeil je het. De internetproviders hebben simpelweg niets vast te leggen of te bewaren. Er valt immers niets te bewaren. Goed toch? Alle gegevens worden eerst versleuteld en dan verstuurd. Zelf merk je er eigenlijk ook niets van.

 

Anoniem internetten op het werk

Ook op het werk is het mogelijk om anoniem te internetten. Ook hier moeten de internet providers zes maanden aan data bewaren. Het is een goede manier om met een VPN netwerk dit te voorkomen. Het maakt het leven een stuk veiliger. Ook hoef je niet stil te staan bij het feit of een medewerker wat download wat eigenlijk niet mag.

 

Anoniem op de smartphone

 

Vervolgens is het ook mogelijk om op de smartphone of iPhone een VPN te gebruiken. Ook hier wil je natuurlijk niet graag dat ze alles bewaren. Of wel? Het is goed om te bekijken welke verschillende mogelijkheden er allemaal zijn. Kies slim en verstandig en betaal niet teveel. Kies echter wel voor kwaliteit.