Categories
Lifestyle

Waarom gourmetten niet alleen leuk is met Sinterklaas of Kerst

In Nederland zijn we altijd geneigd tradities toe kennen aan bepaalde feestdagen. Zo eten we oliebollen voornamelijk op oudejaarsdag, taart op verjaardagen, (chocolade)-eieren met Pasen en met Kerst en Sinterklaas gaat het gourmetstel aan. Gelukkig durven we hier steeds vaker vanaf te stappen. Het is tenslotte zonde om al die lekkere dingen te bewaren voor die ene dag of periode in het jaar. Zo is het pepernotenseizoen inmiddels opgerekt naar drie maanden en staan de oliebollenkramen het hele jaar door op de markt. De volgende stap? Het hele jaar door gourmetten!

Gourmetten in de winter én zomer

Gourmetten is het hele jaar door leuk en lekker om te doen. In principe ben je gezellig met familie of vrienden aan het eten. Waarom zou dat alleen in december kunnen? Gourmetten doe je net zo makkelijk buiten, midden in de zomer. We zijn snel geneigd om in de zomer de barbecue aan te steken, maar het is net zo leuk om eens een gourmetschotel te bestellen. Op die manier zit je lekker met zijn allen in het zonnetje rond de tafel, zonder dat er iemand de hele tijd (ongezellig) bij de barbecue hoeft te staan.

Nieuwe gerechten

Een early gourmet nodigt ook uit om eens wat andere gourmet recepten te proberen. In een ander seizoen zijn er andere producten in trek. Zo kun je eens wat nieuws in je gourmetpannetje gooien! Denk aan lekkere, seizoensgebonden groenten als asperges of frisse visgerechten die nét wat beter smaken met een heerlijk zonnetje in je gezicht. In december kiezen mensen toch sneller voor een kant-en-klaar gourmetpakket. Volledig begrijpelijk natuurlijk. Het is lekker, eenvoudig en je hebt alles snel geregeld om een grote groep te voorzien van een lekkere maaltijd. Toch loont het ook om een wat anders te proberen!

Gebruik Sinterkerst voor wat nieuws

Natuurlijk is een gourmetavond met Sinterklaas of Kerst nog altijd ontzettend fijn om te doen. Het geeft ons een lekker behaaglijk en gezellig gevoel. Je kunt het wel eens combineren met een nieuwe vorm van surpriseavond. Een standaard surprise gaat na een aantal jaar misschien toch een beetje vervelen. Doe daarom eens wat nieuws met Sinterkerst! Leer je (schoon)familie beter kennen door een middag vol dates te organiseren. Je trekt nog steeds lootjes, maar in plaats van een duf gedichtje en een overdreven ingepakte kijkdoos organiseer je een leuke date voor je surprise. ’s Middags op date met de tante van je vriend of vriendin, ’s avonds alles bespreken met heel de familie.

Natuurlijk kan dan ook het gourmetstel weer aan!