Categories
Lifestyle

Waarom zou je arganolie en shea butter kopen?

Zowel argan olie als shea butter hebben heel veel voordelen voor je gezondheid. Je kunt ze zowel inzetten voor je huid als in gerechten. Arganolie culinair kopen is bijvoorbeeld erg lekker in gerechten. Shea butter kopen doen de meeste mensen voor hun huid, want het heeft hele fijne eigenschappen. Het is wat vettig, maar daardoor perfect geschikt voor hele droge delen van je huid, zoals je onderbenen, knieën en ellebogen. Het wordt niet voor niets heel vaak verwerkt in bodylotions, want het voedt de huid heel goed, en laat hem zijdezacht en verzorgd achter.

Shea butter kopen met toegevoegd argan olie

Wil je je huid extra goed verzorgen? Dan kun je een bodylotion met shea butter kopen waar argan olie aan toegevoegd is. Je kunt namelijk arganolie culinair kopen (voor in de keuken), in zijn puurste vorm (voor op de huid) en tevens verwerkt in andere huidverzorgingsproducten. Argan olie heeft hele fijne eigenschappen voor de huid, maar smaakt ook erg lekker, vandaar dat veel mensen het zowel in de badkamer hebben staan als in de keuken. Arganolie culinair kopen is lekker voor salades. Voeg er wat kruiden aan toe en eventueel wat balsamico-azijn en je hebt een heerlijke, 100% natuurlijke dressing die je bij veel verschillende salades kunt eten.

De helende eigenschappen van argan olie

Los van dat het zo lekker smaakt heeft het ook hele mooie eigenschappen voor de huid. Het werkt namelijk antibacterieel, waardoor het goed werkt tegen ontstekingen en puistjes. Als je een open wondje hebt dan kun je daar argan olie op smeren, wat er niet alleen voor zorgt dat het ontsmet wordt, maar ook dat het wondje sneller heelt en de huid er achteraf mooier uitziet. Het helpt dus de littekenvorming te verminderen doordat het de huid heel sterk voedt en zacht maakt. Niet voor niets is het zo populair onder mensen die last hebben van acné. Het doet namelijk de acné verminderen en helpt de littekentjes minder zichtbaar te maken. 

Shea butter kopen samen met argan olie

Als je zowel argan olie als shea butter kopen wilt dan kun je het beste een natuurwinkel opzoeken waar ze 100% biologische huidverzorging verkopen. Beide producten zijn namelijk helemaal natuurlijk. Je kunt ze goed met elkaar mixen dus je hoeft niet perse een kant en klaar, gemixt product te kopen als dat je doel is. Hopelijk heb je iets aan deze tips en weet je in het vervolg hoe je zelf met arganolie aan de slag kunt. Zowel voor huid, haar als gezicht is deze krachtige olie heel goed geschikt. Ik zou je willen aanraden om dit zelf ook eens uit te proberen!