Categories
Nieuws

Wat is het Oktoberfest? En hoe vier je het?

Je hebt vast wel eens gehoord van het Oktoberfest in München. Maar wist je dat dit het grootste bier- en volksfeest ter wereld is? Jaarlijks bezoeken meer dan vijf miljoen mensen dit grote feest in München. Het Oktoberfest kenmerkt zich door de lederhosen, bierpullen, dirndls en de lokale lekkernijen! Lees hieronder meer over het Oktoberfest en hoe je het precies viert.

Het Oktoberfest draait van origine om traditie en cultuur. Dit is dan ook de reden dat elke bezoeker zich kleed in Dirndls en lederhosen. In München is er een enorm Oktoberfest-terrein met veel grote biertenten, waar genoeg ruimte is om een een gezellig feestje te bouwen!

Oktoberfest kleding

Wil je dit grote bierfeest binnenkort bezoeken? Dan is het absoluut een must om traditionele kleding te dragen. Heren dragen lederhosen en dames dirndls. Een dirndl is de outfit van een tiroler dienstmeisje en lederhosen is een lederen broek met bretels. 

Oktoberfestbier

Voor het Oktoberfest in München wordt er door lokale brouwerijen speciaal Oktoberfest bier gebrouwen. Er worden diverse soorten bieren geschonken, waarvan ze allemaal meer alcohol bevatten dan bier op andere evenementen. Ook wordt Oktoberfestbier enkel geschonken in grote literpullen. 

Oktoberfest muziek

Op het Oktoberfest hoor je veel live muziek. Het genre van muziek op dit bierfeest bestaat vooral uit traditionele blaasmuziek, duitse hits en populaire internationale popsongs. Zo is er voor jong en oud wat wils op het gebied van muziek. Ga je het Oktoberfest bezoeken? Dan is het wel geraden om van te voren een Oktoberfest playlist te luisteren op Spotify. Zo weet je de nummers en kan je aan het einde van de avond meezingen.

Lokale gerechten

Op het Oktoberfest terrein in München vind je vele verschillende eetkraampjes waar je kan genieten van echte Beierse gerechten. Deze lokale gerechten zijn zeker het proberen waard en past helemaal bij het Oktoberfest! 

Sfeer

Het Oktoberfest staat bekend om de lange biertafels, biergartens, traditionele kleding en de vele bierpullen. Op het feestterrein in München vind je dus ook eetkraampjes, maar wat dacht je van de grote kermis die je er ook nog vind. Het leuke van dit grootste bierfeest ter wereld is dat er een gezellige sfeer heerst tijdens het feesten. Iedereen is elkaars vriend en het voelt alsof je er met zijn allen een feestje gemaakt. Dit jaar het Oktoberfest bezoeken met een groep vrienden is dan ook zeker een aanrader!