Categories
Nieuws

Speelgoed tips voor de jongere kids

Spelen, elk kind doet het graag. En buiten dat het gewoon harstikke leuk is om te spelen is het ook nog eens goed voor een kind. Het zorgt ervoor dat je kind bezig is met sociale contacten maken, zeker als de kinderen met elkaar spelen. Maar ook als je kind alleen speelt leert hij om te gaan met emotionele en motorische vaardigheden. Sommige ouders weten het belang van spelen niet, terwijl het wel een groot onderdeel is van de opvoeding van een kind. In elke leeftijdsfase komen er ook weer nieuwe speelgoed snufjes die bij je kind passen.

Daarbij gaat het natuurlijk ook om persoonlijke smaak, want niet iedereen vindt alles even leuk. Het speelgoed moet ook aan je kind gewaagd zijn en dit heeft ook vaak te maken met de leeftijd. Als iets te makkelijk is, is het saai. Als iets te moeilijk is, frustreert dat ontzettend en gooien ze het speelgoed toch wel weg en kijken ze er niet meer naar. Daarom geven we je graag wat tips voor speelgoed wat bij welke leeftijdscategorie goed past.

1 t/m 2 jaar

Voor kinderen van 1 t/m 2 jaar is het belangrijk om geen speelgoed aan te schaffen met losse onderdelen eraan. Dit zullen ze er gegarandeerd vanaf gaan peuteren en in hun mond willen stoppen. Dit is natuurlijk gevaarlijk. Speelgoed wat je vaak ziet bij deze jongere leeftijdscategorie zijn puzzels, prentenboekjes en stapelblokken. Hier leren ze van. Denk aan woorden, praten, logica, dingen onthouden, ga zo maar door. Ook loopauto’s en loopfietsjes zijn erg populair. Dit is niet alleen leuk omdat om te zien, maar ook ontzettend handig. Als je kindje gaat proberen te lopen is het natuurlijk wel zo leuk als ze iets hebben waar ze tegenaan kunnen duwen, Uiteindelijk is het alleen maar een win win situatie als het er mooi uitziet en het ook nog eens helpt.

Schleich

Schleich is een leuke tip voor kinderen van 1 t/m 4 jaar. Het zijn figuurtjes van dieren, karaktjes, bekende gebouwen, ga zo maar door. Als kind zijnde kan je er mee spelen maar ook het verband leggen wat de benaming is van het figuurtje. Zo leren ze ervan maar kunnen ze er ook allerlei eigen spellen mee bedenken. Het begon bij de simpele boerderijdiertjes, wilde dieren en dinosauriërs, maar dit is door de jaren heen uitgebreid. De figuren van schleich zullen dus veel plezier geven, maar ook een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van je kind.