Categories
Tech

Wat is het voordeel van een gebogen computerscherm?

Je kent misschien als de TV’s die steeds vaker gebogen worden uitgebracht voor extra kijkplezier. Niet alleen de TV, maar ook computerschermen zijn tegenwoordig steeds vaker te vinden in een gebogen vorm voor optimaal werk comform. Waar de traditionele schermen standaard recht zijn, biedt een gebogen computerscherm verschillende voordelen ten opzichte van het traditionele model. Lees snel verder om te ontdekken of een gebogen scherm ook voordelen voor jou biedt!

Ergonomisch verantwoord

Een gebogen computerscherm is veel ergonomischer verantwoord doordat de afstand van je ogen tot de monitor over het hele scherm vrijwel gelijk is. Hierdoor hoef je minder jouw ogen en hoofd te bewegen waardoor je minder snel last krijgt van je nek en je ogen tijdens het digitaal werken binnen jouw bedrijf. Je kunt eenvoudig de randen van het scherm bekijken, waardoor je aan het einde van de dag een stuk minder vermoeid bent.

Effecten

Bij een gebogen computerschermen zitten de zijkanten van het beeld dichterbij je ogen waardoor je de buitenste regio’s van het beeld beter ziet en het scherm hierdoor een stuk groter lijkt. Bovendien creer je een veel mooier effect bij een gebogen computerscherm doordat het scherm als het ware om je heen zit. Hierdoor lijkt het scherm en het beeld als het ware 3D achtig. Dit kan vooral bij bepaalde beroepen die speciaal digitaal werken een mooi bijkomend voordeel zijn. Met een gebogen scherm heb je bovendien een veel betere weergave van kleuren. Door de vorm neem je namelijk alle kleuren op het scherm in een keer weer waardoor de kleuren veel intenser en helder lijken. Dit kan bijvoorbeeld voordelen bieden voor het werken aan jouw business identiteit.

Rustiger

Met een gebogen computerscherm kun je dus een stuk rustiger werken en tegelijk genieten van een aantal speciale effecten. Je ogen raken minder vermoeid tijdens het werken, waardoor jij ook langer door kunt gaan en minder vermoeid raakt. Daarnaast hoef je minder moeite te doen om de zijkanten van je scherm te bekijken. Een gebogen scherm kan vooral voor beroepen die veel gebruik maken van speciale effecten en kleuren een groot voordeel bieden.

 

Wil jij dus meer entertainment en beleving op de werkvloer en werken aan je business identiteit, kies dan voor een gebogen computerscherm. Naast een hoop speciale effecten en extra entertainment, brengt een gebogen scherm ook een aantal ergonomische voordelen voor jou mee. Twijfel dus niet langer!