Categories
Business

Kleine zakenauto’s worden steeds populairder

Vroeger reed iedereen in de allergrootste auto’s, maar tegenwoordig worden kleinere auto’s steeds populairder. Ook voor zakenauto’s wordt steeds vaker gekozen voor een kleiner model. Maar waarom is dit nou zou en welke voordelen brengt een kleine zakenauto met zich mee? Je leest het in deze blog!

 

Niet langer afzien in een kleinere zakenauto

 

Veel mensen denken nog steeds dat rijden in een kleine auto afzien is door het gebrek aan ruimte, maar dit is al lang niet meer het geval. Vooral als je voor jouw werk niet zulke grote afstanden hoeft af te leggen binnen het kwaliteits netwerk en lang doorrijden niet aan de orde is, is een kleinere zakenauto een echte aanrader. Bovendien betaal je voor kleinere zakenauto’s veel minder autobelastingen en zijn de brandstofprijzen ook voordeliger. Op de meeste salarisstroken wordt bovendien de bijtelling van de auto weergegeven, waardoor het voor het uiteindelijke inkomen ook aantrekkelijker is om een kleinere zakenauto te kiezen in een zo laag mogelijk tarief.

Hierdoor is het voor een werkgever ook een stuk aantrekkelijker om een kleiner model aan te schaffen als zakenauto voor zijn medewerkers zoals een Fiat 500 of een VW polo. Tegenwoordig hoef je ook niet meer bang te zijn dat je in een kleinere zakenauto minder comfort hebt, want ook deze auto’s bieden tegenwoordig meer dan voldoende comfort. Je kunt bij kleine auto’s meestal het beste kiezen voor benzine, maar ook diesel is zeker mogelijk.

 

Technieken

 

Kleinere zakenauto’s hebben anno nu steeds vaker dezelfde geavanceerde technieken als grotere, prestigieuze zakenauto’s. Zo beschik je ook in een kleinere zakenauto over meer dan voldoende comfort accessoires en natuurlijke de allerbeste veiligheidstechnieken. Zo heb je bijvoorbeeld al verschillende kleinere auto’s met automatische parkeertechniek of een automatische noodstop techniek. Op deze manier profiteer je ook in een kleine auto van file- en stadsveiligheid. Daarnaast kun je kiezen voor een kleinere zakenauto met sleutelvrije startsystemen en verschillende handigheidjes. Zo heb je wel het gemak van een kleinere zakenauto, maar wel de techniek en gemakken van een geavanceerde wagen.

 

Rijden in grote steden

 

Rij jij voor jouw werk vooral in grotere steden of is de studio zakelijk gevestigd in een grote stad dan biedt een kleinere zakenauto natuurlijk nog meer voordelen. Voor het rijden in een grotere stad is een kleinere auto een stuk handiger, daarnaast kun je met een kleinere auto ook makkelijker parkeren in grotere steden.

 

Ben jij dus opzoek naar een nieuwe zakenauto? Kijk dan zeker eens wat voor voordelen een kleinere zakenauto jou kan bieden.