Categories
Lifestyle

We shoppen vaker vanuit huis

De winkelstraten in de grote steden laten de laatste jaren een steeds stiller beeld zien. Voorheen kon je met name in de weekenden “over de hoofden lopen” maar dat is nu wel anders. Grote winkelketens verdwijnen en de vrijgekomen panden blijven steeds vaker leeg staan. Ook in de dorpen verdwijnen steeds meer fysieke winkels. Kleine ondernemers stoppen omdat ze met pensioen gaan maar geen opvolger hebben. Het gebrek aan opvolgers laat zien hoe weinig toekomst jonge ondernemers zien in de detailhandel. Het is een stuk moeilijker geworden om geld te verdienen met een winkel. De opkomst van online winkelen heeft ervoor gezorgd dat het makkelijker voor de klant is om te vergelijken. Dat heeft de prijzen gedrukt. Daarbij komt dat webshops een deel van de omzet wegkapen. De tijd dat hele gezinnen, of moeder en dochter gezellig gingen winkelen lijkt lang geleden.

Online wint terrein

Door de huidige pandemie en de daarbij behorende beperkingen krijgen de fysieke winkels het nog moeilijker dan voorheen. Veel mensen nemen de adviezen van de overheid om zo weinig mogelijk en alleen te winkelen ter harte en dat gaat ten koste van de omzet van veel winkels. Hierdoor is de opkomst van het online winkelen verder geëxplodeerd. Online shoppen is één van de grootste groeiende markten op dit moment. Steeds meer consumenten zien het gemak van online shoppen omdat zij de ruimte krijgen om 24 uur per dag zeven dagen per week aankopen te doen. Dit is een belangrijke reden voor het feit dat steeds meer consumenten online shoppen verkiezen boven fysieke winkels. Online shoppen zal zich de komende jaren steeds meer gaan uitbreiden. Daarnaast is de groei binnen het online shoppen dermate explosief, dat niet verwacht kan worden dat dit de komende jaren sterk zal afnemen.

Je pakket snel in huis

Met name het gemak doet veel mensen besluiten online te winkelen. Geen parkeerkosten, niet in de rij staan zijn een paar voordelen van het online winkelen. Veel online aanbieders bieden ook al verzending zonder kosten aan. Vaak worden er meerdere maten besteld van 1 artikel waardoor je zeker weet dat de juiste maat erbij zit. Je weet dan wel zeker dat je ook artikelen terug zal moeten sturen. Veel webshops garanderen een snelle bezorging. Er komen ook steeds meer bedrijven op de markt die persoonlijke en snelle levering garanderen. KliKlu is zo’n platformservice voor onmiddellijke en spoedeisende bezorgingen, en voor het inkopen doen vanaf het door jou aangewezen ophaaladres naar de gewenste bezorglocatie. Het “nieuwe” winkelen lijkt definitief zijn intrede gedaan te hebben in ons land.