Categories
Financieel

De voordelen van een zakelijke lease

Heb je een eigen bedrijf en heb je daar af en toe een auto voor nodig? Dan kun je er natuurlijk een aanschaffen, maar een zakelijke lease is misschien een beter idee. Steeds meer ondernemers kiezen voor een leaseauto, want dan kunnen ze een vele luxere wagen rijden dan ze zouden doen wanneer ze deze moeten kopen.  Leaseauto’s zijn er in ontzettend veel types, en uiteraard betaal je meer voor een luxe auto dan een simpele gezinswagen. Doordat je echter de aanschafwaarde niet hoeft te betalen maar simpelweg abonnementsgeld betaalt om hem te mogen rijden wordt het betaalbaar.

Welke leasemaatschappij biedt zakelijke lease?

Als je specifiek op zoek bent naar een contract voor een zakelijke lease, dan zou je deze af kunnen sluiten via MKB Lease. Deze leasemaatschappij richt zich op de zakelijke markt, wat je direct terugziet in het aanbod van leaseauto’s. Ze bieden super de luxe wagens, zowel groot als wat kleiner, waarmee je met gemak bij klanten kunt aankomen. Ze zien er heel erg representatief uit, en laat dan nu precies het belangrijkste zijn aan een auto voor een zakelijke lease. Of je nu al vaker een auto hebt geleased of nog geen idee hebt hoe het werkt, ze geven je graag een persoonlijk advies. Daardoor weet je niet alleen waar je aan toe bent, maar kun je ook alle mogelijkheden overzichtelijk naast elkaar leggen zodat je de juiste keuze maakt.

Zakelijk leasen voor je werknemers

Het is natuurlijk prettig om zelf een fijne leaseauto te rijden, maar wat nou als je die zakelijke lease juist voor je werknemers wilt afsluiten? Dat kan natuurlijk ook! Bij bovengenoemde leasemaatschappij kun je tevens terecht voor diverse contracten voor werknemers. Zo kun je ervoor zorgen dat ze allemaal dezelfde auto rijden, waardoor ze betrouwbaar en professioneel overkomen bij klanten. Ook is het wel zo handig dat al deze auto’s relatief nieuw zijn en gratis onderhoud genieten. Je moet er immers niet aan denken dat een medewerker met zijn eigen (oude) auto met pech komt te staan en te laat komt op afspraken. Door ze in leaseauto’s te laten rijden voorkom je dit soort problemen, en komen ze bovendien altijd professioneel over.

Zakelijk of privé leasen

Het is natuurlijk prettig als je de kosten voor die zakelijke lease kunt aftrekken wanneer je belastingaangifte doet. Als je echter geen eigen bedrijf hebt wordt dat wat lastiger. Je moet dan kiezen voor een private lease, wat op zich niet zo heel verschillend is. De prijzen liggen doorgaans redelijk gelijk, alleen het type contract ziet er wat anders uit. Laat je eens uitgebreid informeren, dan weet je precies waar je aan toe bent, hoe jouw situatie er ook uitziet.