Categories
Wonen

Welk materiaal kies je voor je vloer?

Velen van ons zijn op het moment aan het klussen. De coronacrisis heeft onze aandacht meer naar onze directe omgeving gebracht, waardoor we ons onder andere meer bezig zijn gaan houden met onze woningen. De een is het huis aan het verduurzamen, de ander heeft gekozen voor een uitbouw om meer leefruimte te creëren, een derde laat een nieuwe badkamer plaatsen, nog een andere klusser voorziet de muren eindelijk van een nieuwe lik verf en een vijfde heeft zich ertoe gezet zelf een nieuwe eettafel te maken. Elke klus die je in huis kan ondernemen wordt wel door iemand opgepakt. We zijn er maar druk mee!

Hulp bij je overwegingen

Bij die projecten moet van alles overwogen worden. Huur ik een professional in of ga ik zelf aan de slag? Welk gereedschap heb ik nodig? Uit welke materialen kan ik kiezen? Hoeveel heb ik ervan nodig? Welke kleur zal ik kiezen? Ga zo maar door. Deze blog is speciaal voor degenen die een nieuwe vloer gaan leggen. Ik heb dat namelijk zelf laatst gedaan en dan kunnen anderen hun voordeel doen met de kennis die ik er inmiddels over heb. Dat scheelt behoorlijk uitzoekwerk. Er zijn namelijk veel materialen waar je uit kan kiezen en ze hebben allemaal hun eigen voordelen. Zo is er een belangrijke tip voor de keuze van je badkamer-, wc- en keukenvloer. Lees snel verder!

Eigenschappen van het materiaal

Ten eerste hangt de materiaalkeuze af van de ruimte waar je deze gaat leggen. Zo is het in de badkamer en keuken van belang dat het materiaal water- en vuilafstotend is. De beste keuze is dan tegels in huis te halen. Ze zijn in allerlei maten en kleuren te krijgen, dus je kan de ruimte die je gaat betegelen op die manier personaliseren. Wel raad ik aan voor een groot formaat te kiezen, zodat er zo min mogelijk voegen zullen zijn. Voegen zijn namelijk niet waterbestendig, waardoor ze op den duur kunnen verkleuren. Daarnaast is het slim tegels te kopen die gerectificeerd zijn.

Gerectificeerde tegels

Met gerectificeerde tegels is het mogelijk om hele smalle voegen te maken. Ze hebben namelijk strakke, op maat gezaagde kanten en hoeken, zodat ze dicht tegen elkaar aan gelegd kunnen worden. Om het maximale resultaat te bereiken, moet deze klus wel door een ervaren tegelzetter uitgevoerd worden.

Er zijn prachtige kleurnuances in het aanbod van gerectificeerde tegels. Van glanswit of matwit tot Nordic grey, mild grey of antraciet tot Limburgs grijs of Toscaans lichtgrijs. Of je nu vierkante of rechthoekige tegels kiest, met de gerectificeerde tegels geef je de ruimte een luxe en moderne uitstraling. Door de smalle voegen blijft die mooie uitstraling ook op termijn behouden. Daarbij is de vloer of de wand door het soort materiaal makkelijk schoon te maken. Een ideale keuze dus voor je badkamer, wc en keuken!