Categories
Tech

Welke toner past het best bij uw printer?

Heb je een printer gekocht en ben je nog op zoek naar goede toner? Of je hebt al een tijdje een printer, maar de toner geraakt op? Wees niet verrast door de prijzen die de dure A-merken voeren. Gelukkig zijn er ook goedkope toners te verkrijgen. Het is niet altijd het duurste product wat het beste product is. Er zijn veel verschillende factoren die de kwaliteit van uw toner beïnvloeden. Om te beginnen met uw printer, werken niet alle toners op iedere printer. Kijk zorgvuldig naar het serienummer van uw laserprinter en zoek vervolgens de juiste toner. Daarnaast zijn er verschillende soorten toners van verschillende merken. Naast de vele huismerken die je in verschillende winkels kunt vinden, heb je ook de bekendere merken. Vaak leggen mensen de link tussen merk en duur maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn.

Wat is het verschil in printen tussen een toner en een patroon?

Vaak weet u het verschil niet tussen een toner en een cartridge. Beide woorden worden vaak samen gebruikt en het verschil tussen beiden is vaak niet erg duidelijk. Toch is er een verschil tussen beiden, vooral op vlak van de manier van printen. Een toner is voor een laserprinter en print dus niet met vloeibare inkt maar met een laser. Anderzijds heb je een inktcartridge of een inktpatroon dat wel met vloeibare inkt print. Bij een laserprinter wordt er geprint doormiddel van een fijn poeder dat magnetisch opgeladen kan worden. Een laser brandt deze deeltjes dan met hitte op de pagina. Aan de andere kant hebt u een inktcartridge die vloeibare inkt gebruikt om af te drukken.

Kunt u best voor een patroon of een toner kiezen?

Het belangrijkste verschil tussen een toner en een patroon naast de manier van printen is de levensduur. Een toner kan je gemiddeld vier keer langer gebruiken dan een patroon. Het voordeel is dat een toner niet uitdroogd kan geraken in tegenstelling tot een patroon. Inktpatronen kan je best wekelijks gebruiken om te voorkomen dat de vloeibare inkt niet uitdroogt. Laserprinters hebben dat probleem niet, deze kan je een maand laten staan zonder er naar om te kijken. Doordat er geen inkt wordt gebruikt kan er dus ook niets opdrogen.