Categories
Lifestyle

Passie voor auto’s

Autorijden is een grote passie voor mij. Het begonnen allemaal toen ik nog heel klein was. Mijn vader en moeder kochten een auto voor me waar ik in kon zitten. De auto ging vijf kilometer per uur en mijn ouders konden met een afstandsbediening mij ook besturen. Zelf kon ik in de auto gas geven, remmen en sturen. Hiernaast had ik een hele grote collectie aan bestuurbare auto’s. Deze varieerde van groot naar klein. Sommige waren klein genoeg om in de woonkamer mee te spelen. Ik, of eigenlijk de auto, schoot onder de tafel door en zigzagde tussen de stoelpoten door. Ons huis stond vlakbij een racebaan voor kleine autootjes. Deze waren veel professioneler dan wat ik had. Dit gold voor de auto en de bestuurder. De autootjes waren ongeveer vijftig centimeter lang en konden snelheden van 90 kilometer per uur bereiken. Ik vond het geweldig om naar de racebaan te komen en hier naar te kijken. Gelukkig was dit allemaal op loopafstand van ons huis.

Zelf op de weg

Toen ik 16,5 jaar was begon ik gelijk met lessen. Vanaf 17 jaar oud mocht ik zelfstandig rijden met één van mijn ouders rijden. Ik vond het gevoel geweldig. Ik kon niet wachten tot 18 jaar oud was om helemaal zelfstandig te mogen rijden. Gelukkig was dit nog maar een jaar verwijderd. Voordat ik het wist was ik 18. Ik klom gelijk in de auto van mijn vader. Maar hij riep me terug en zei dat hij een verassing voor me had. Om preciezer te zijn, de hele familie had een verassing voor me. In plaats van individueel een cadeau te kopen voor mij had iedereen geld bij elkaar gelegd waarmee ik een occasion mocht kopen.

Autodealer

Samen met mijn vader ging ik een occasion kopen. Van mijn hele familie, die heel groot is, had ik in totaal 4000 euro gekregen. Met dit geld mocht ik mijn eigen auto gaan kopen. Dit was de beste verjaardag ooit! Er was best veel keus. Veel mooie auto’s waren veel mooier dan ik had gedacht voor deze prijs. Wanneer ik aan het fantaseren was over auto’s dacht ik meer aan auto’s rond de 100.000. Mijn ouders lachte en opperde dat ik daar eerst heel erg hard voor moest gaan werken. Maar tot die tijd was ik heel erg blij met mijn eigen nieuwe auto. De prijs maakt niet uit, want zodra een auto van jou is wordt het een liefde voor het leven.