Categories
Lifestyle

Welke verschillende bewaardozen zijn er?

Bewaardozen zijn er in verschillende soorten en maten. Met bewaardozen bedoelen we uiteraard van die dingen die je gebruikt om dingen op te bergen of goed te houden. Daar heb je best wel veel verschillende soort van, wist je dat? Deze bewaardozen zijn er om je het leven een stuk makkelijker, overzichtelijker en fijner te maken. We zetten de belangrijkste soorten bewaardozen voor je op een rij.

Voorraaddozen

Met voorraaddozen bedoelen we van die bakjes die je gebruikt om bepaalde producten heel lang in te bewaren. Je bouwt als het ware een voorraad op. Producten die geschikt zijn om in een voorraaddoos te bewaren zijn bijvoorbeeld: pasta, meel, rijst of koekjes. Je hebt voorraaddozen in verschillende inhoudsmaten, afhankelijk van de hoeveelheid die je wilt bewaren. Zo heb je dozen met een inhoud van 175 milliliter, maar ook van 2 liter. Door een voorraaddoos te gebruiken, ruim je alles netjes op en heb je een stuk minder troep in je voorraadkastjes.

Vershoudbakjes

Met vershoudbakjes zorg je ervoor – de naam zegt het al een beetje – dat je je verse producten langer goed houdt. Dit betekent bijvoorbeeld dat je kaas langer goed kunt houden of je leverworst minder snel beschimmelt. Deze vershoudbakjes zijn vaak ook geschikt om in de vriezer te stoppen, waardoor je bijvoorbeeld pasta maaltijden een langere tijd goed kunt houden.

Meal prep-dozen

Met de zogenoemde meal prep-dozen – ook wel cirqula multi kommen genoemd – kun je alle maaltijden perfect bewaren. Deze dozen zijn gemaakt van materiaal dat je zowel in de vriezer als in de magnetron kunt zetten. Dat is ideaal voor als je bijvoorbeeld een dag voor je werk rijst met kip wilt maken. Dat kun je dan een nachtje in de koelkast of vriezer laten zitten en op je werk gelijk in de magnetron schuiven. Het mooie is dat deze meal prep-dozen van zulk materiaal zijn gemaakt dat je niet je handen verbrandt als je het uit de magnetron haalt. Cirqula multi kommen zijn helemaal lekdicht en kunnen wel tegen meerdere stoten. Naast de koelkast, vriezer of magnetron kunnen deze kommen ook heel goed in de vaatwasser.

Vleeswaren- en kaasdozen

Tot slot heb je ook dozen waar je goed vleeswaren of kaas in kunt bewaren. Deze zijn er ook in heel veel verschillende soorten en maten. Ze hebben allemaal gemeen dat je heel makkelijk je kaas of worst goed en handig bewaart. Je zet het gewoon in de koelkast en bij de volgende maaltijd zet je deze dozen met inhoud en al op tafel. Ideaal!