Categories
Wonen

Wat is een industrieel interieur precies?

Het is razend populair: een industrieel interieur. Iedereen die wel eens een foto van een interieur online opzoekt, heeft de interieurstijl gezien of erover gelezen. Dit komt omdat alles binnen in het industrieel interieur bij elkaar past, zowel qua materiaal als per kleur. Het ziet eruit als één geheel en dan wel een stoer geheel. Voor iedereen die niet helemaal zeker weet wat een industrieel interieur nou eigenlijk is, in deze blog staan alle belangrijke punten.

Materialen

Er zitten drie belangrijke factoren aan een industrieel interieur, die allemaal besproken zullen worden. Het eerste factor zijn de materialen die gebruikt worden. De materialen waar de meubels van gemaakt worden en de verdere aankleding is hoe de industriële look van stand komt. Vooral hout en metaal worden veel gezien en gebruikt. Beide materialen worden gezien als stoer en robuust, en dat is precies waar het om draait bij een industrieel interieur.

Als het gaat om gebruikte materialen naast het meubilair, gaat het om bakstenen, beton, metaal en steigerbuizen die deels of compleet zichtbaar zijn. Deze zichtbaarheid helpt ook mee om het interieur van de kamer een robuuste tint te geven.

Kleuren

Naast de materialen is ook het gebruik van kleur erg belangrijk. Wanneer iemand weet welke materialen er gebruikt worden, is het niet al te moeilijk in te denken welke kleuren te vinden zullen zijn. Denk bijvoorbeeld aan grijs, bruin, zwart en legergroen. Kortom, aardetinten. Voor de mensen die het toch wel leuk vinden om te spelen met een beetje kleur, kan er gekozen worden voor lichter groen, blauw en rood om de kamer accenten te geven. De kleuren kunnen gebruikt worden bij accenten, zoals kussens en dekens op de bank, flessen op een plank of deels in versiering op de muren. Zo wordt de kleur toch mooi gebruikt, maar zal het niet te overheersend zijn tegenover de aardetinten.

Meubilair

Het laatste belangrijkste aspect van een industrieel interieur is het meubilair. Veel meubels worden niet gebruikt, maar het meubilair dat er wél staat, staat er voor een reden. In een industrieel interieur wordt er gebruik gemaakt van eyecatchers: opvallende items waar de focus gelegd wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spinpoot tafels, een leren bank of een grote fabriekslamp. Items waar het oog meteen naar getrokken wordt. Het gebruik van meubilair zal ervoor zorgen dat elke kamer er ruimtelijk en uitnodigend uitziet.

Met alle ‘eisen’ die aan een industrieel interieur vastzitten, kan er gedacht worden dat het vrij moeilijk kan zijn om meubilair te scoren. Dit is zeker niet waar! Mede komt het omdat een industrieel interieur steeds populairder wordt, maar ook omdat de meubels ook goed werken op zichzelf. Er is genoeg fysiek te vinden of op het web. Er kunnen prachtige items zoals een industriele eetkamerset online gevonden worden, iets wat zou passen bij elk (industrieel) interieur. En je hoeft het huis niet eens uit!

Wil je ook eens een ander interieur? Dan is het industrieel interieur zeker een goede optie om naar te kijken.