Categories
Lifestyle Nieuws

3 redenen om een ICT studie te volgen

Ga je binnenkort van de middelbare school af en ben je op zoek naar een leuke studie? Dan is het zeker een goed idee om je te laten infomeren over een ICT studie. Er zijn ontzettend veel redenen waarom je een ICT studie zou moeten volgen. De tijd waarin we nu leven wordt er steeds meer gedigitaliseerd en geautomatiseerd. Dit betekent dat computers langzamerhand het werk van mensen gaan overnemen. Om ervoor te zorgen dat deze computers hun werk goed doen is er iemand nodig die de computers begrijpt en programmeert en zelf repareert. Met andere woorden een ICT ’er is altijd nodig.

 

1. Baangarantie voor elk niveau

Of je nou een mbo, hbo of wo studie gaat volgen op elk niveau zijn er ICT opleidingen beschikbaar. En voor elk niveau is er gegarandeerd een kans dat je een goede baan vindt. ICT’ ers zijn op dit moment nog redelijks schaars en dat is dan ook de reden voor de hoge vraag naar goede afgestudeerde starters. Er staan ontzettend veel IT vacatures open op verschillende websites. Twijfel je nog over een ICT studierichting, bekijk dan eens wat vacatures om inspiratie op te doen.

 

2. Overal inzetbaar

Als je een ICT studie hebt gevolgd kan je vrijwel overal terecht. Of het nou gaat om een groot ICT bedrijf of een accountingkantoor, bijna elk bedrijf heeft een ICT ‘er nodig. Dit zorgt er ook nog eens voor dat je zeker een baangarantie hebt. Ook kan je met een IT opleiding overal in de wereld terecht, dit is zeker handig voor als je niet in Nederland wil blijven werken.

 

3. Een goed startsalaris

Eén van de meest belangrijke zaken is toch wel het salaris en een salaris van een IT’er is zeker niet mis. Het startsalaris hangt af van het opleidingsniveau maar het gemiddelde salaris ligt tussen de € 1700,- en € 2500,- op basis van een fulltime contract.