Categories
Tech

De toekomst tegemoet met 3D printers

Een 3D printer is een apparaat dat objecten kan printen aan de hand van een bouwtekening. Door een techniek die rapid prototyping genoemd wordt is het mogelijk om objecten via laagjes op te bouwen. Een 3D printer zorgt ervoor dat het heel makkelijk wordt om dingen te maken. Je kunt zelfs je eigen ontwerp aan een 3D printer geven, en die print het zo voor je uit. Zo’n apparaat is dus ideaal voor industriële ontwerpers, of voor als je je eigen sieraden wilt maken. De wereld van de 3D printers is zeer snel in ontwikkeling. Binnenkort worden voor het productieproces van particulieren en bedrijven alleen nog maar 3D printers gebruikt.

Wat kan een 3D printer precies printen

Alles wat gemaakt kan worden uit het materiaal waarmee de 3D printer kan printen. Logisch natuurlijk. Denk aan kunststof, hout, biologisch afbreekbaar plastic, PET, rubber, koper, en nog veel meer. Het ligt wel heel erg aan het soort 3D printer dat je neemt. Veel 3D printers hebben maar één materiaal dat ze kunnen printen, dus het is van belang om goed te kiezen wat je precies wilt. Ben je alleen geïnteresseerd in het printen van maquettes, neem dan een LAYBRICK printer. Wil je alleen borstbeelden 3D printen, dan ga je voor een printer die met koper en messing kan werken.

Toepassingen van een 3D printer voor je bedrijf

Zoals hierboven beschreven zijn er vele toepassingen van een 3D printer. Als je een professionele 3D printer wilt voor je bedrijf heeft dat ook weer veel voordelen. Met een professionele 3D printer wordt het mogelijk om bouw- en water oplosbare materialen te combineren. Zo kun je er veel complexere stukken mee maken. Ook is het mogelijk om met 2 verschillende kleuren hetzelfde materiaal te printen. Ideaal voor vrijwel alle sectoren die objecten leveren of zelf toepassen.

Nieuwe technologieën

Waar voorheen alleen nog geprint kon worden met één enkele kleur, is dat inmiddels verleden tijd. Ook gaat het 3D printen nu veel sneller. De print kernen van de apparaten zijn ook verbeterd. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor 3D printers. Het is aan te raden om te investeren in 3D printers. Op het moment zijn er al websites met ontwerpen voor 3D printers die je makkelijk kunt kopen of zelfs gratis kunt krijgen. In de toekomst gaat dat alleen nog maar meer worden. Bovendien biedt het zowel op professioneel als privé gebied een hoop meer gemak. 3D printers kun je makkelijk online kopen, dus investeer nu!