Categories
Lifestyle

Trouwen: Een goede voorbereiding is de meeste lol

Het is voor mij nog geen tijd om te gaan trouwen. Mijn vriendinnen zeggen zelfs dat ze helemaal niet willen trouwen. Zij geloven er niet meer in. Daar ben ik het totaal niet mee eens. Trouwen is toch een van de mooiste dingen in de wereld, waarin je jouw liefde voor de ander vereeuwigt. En als je het zeker weet van elkaar gaat het (meestal) gewoon goed. Het gaat om de commitment. Er zijn soms momenten die mij doen herinneren aan het feit dat ik ooit wil trouwen. Soms zie ik een prachtige trouwjurk op televisie en word ik blij van het idee dat ik er hopelijk zelf ook eentje uit mag kiezen in de toekomst. Het meeste lol van de bruiloft lijkt mij te zitten in de voorbereiding. Wat zijn dan die momenten van plezier?

Locaties scouten

Dit lijkt mij een leuk onderdeel van de voorbereiding van een bruiloft, omdat je op plekken komt waar je anders niet geweest was. Zo kun je allerlei nieuwe locaties ontdekken waar je nog nooit van gehoord had. En ze zijn hartstikke leuk. Zo zijn er allerlei toffe theetuinen verspreid door het land waar je heel mooi een bruiloft kunt houden. En die theetuinen zijn dus ook heel leuk om gewoon zelf naartoe te gaan in je kloffie.

Het uitkiezen van de jurk

Je ziet in films en series waarin mensen gaan trouwen dat ze heel veel plezier hebben in het passen van jurken. Nu vind ik passen op zichzelf niet zo’n fantastische ervaring. Het hokje is warm, de lampen zijn onflatteus, en je stoot constant je ellebogen tegen de muur. Wat me echter wel leuk lijkt is om de ervaring van het jurken shoppen te delen. Er zijn genoeg bruidsmode zaken waar je een veelzijdig assortiment aan jurken hebt die binnen jouw prijs vallen. De winkelier heeft veel verstand van jurken en kan ook helpen. En het is toch leuk omdat pashokje uit te komen en de reacties te horen van je vriendinnen!

Het optutten op de dag zelf

Voor mijn eigen bruiloft wil ik sowieso een visagist huren die mijn gezicht helemaal mooi gaat optutten. Je hoeft je dan niet druk te maken of je er mooi uitziet. Ideaal toch? En het is hartstikke gezellig om te kletsen met de visagist terwijl ze haar werk doet. Dit gaat helpen met de zenuwen. Hopelijk is ze ook goed in het doen van haar, want daar ben ik ook nooit een ster in.