Categories
Financieel Nieuws

4 redenen waarom de Prepaid Simkaart nog steeds in is

Wie kent hem nog – de prepaid simkaart? Vroeger was de standaard binnen mobiele telefonie: zelf bepalen hoeveel tegoed je op je telefoon zet, en daarmee rondkomen. Tegenwoordig hebben de meeste prepaid simkaarten plaats moeten maken voor abonnementen. Toch worden ze nog veel gebruikt. De controle houden over je uitgaven, geen maandelijkse termijnbedragen… er zijn veel redenen waarom de prepaid simkaart nog steeds veel verkocht wordt. Wij zetten ze voor jou op een rijtje.

Je gebruikt weinig data

Ben jij ook zo iemand die met name gebruik maakt van WhatsApp en iMessage? Deze diensten worden geregeld via het internet. Wanneer je thuis, op je werk, in de trein en in cafés altijd over wifi beschikt, is het vaak niet nodig om daarnaast nog een zware databundel af te nemen bij een provider. Een prepaid kaart kan je elke maand opwaarderen en kan gebruikt worden voor sms’en, bellen en internetten. Heb je een weekje of een maandje wat minder tegoed nodig, dan is dat geen probleem: er zal namelijk nooit automatisch een bedrag van je rekening afgeschreven worden zoals bij een doorlopend abonnement waarbij je ongeacht je gebruik altijd een vast bedrag betaald. Daarnaast kun je met een prepaid kaart op elk moment stoppen, omdat je enkel betaald voor het tegoed dat je zelf op je kaart zet.

Je houdt van reizen

Wanneer je op reis gaat buiten Europese Unie lopen je telefoonkosten vaak zeer hoog op wanneer  je bedoeld of onbedoeld gebruik blijft maken van je reguliere abonnement. Het is voor de verre reiziger vaak makkelijker om over te schakelen op een prepaid kaart, welke je zo nodig in het land van bestemming ook nog eens kan vervangen door een regionale prepaid kaart. Door voor deze vorm van telefonie te kiezen voorkom je onnodige doorlopende kosten tijdens een lang verblijf in het buitenland, en als je tóch zonder nadenken teveel gaat bellen of internetten, dan zal je nooit meer kunnen uitgeven dan het prepaid bedrag dat je zelf op je telefoon heb gezet.

Je wil onverwachte kosten voorkomen

Voorkom onverwachts hoge kosten door zelf te bepalen wat je maandelijks uitgeeft. Bij het gebruik van een prepaid simkaart bepaal je zelf hoe en wanneer je je tegoed oplaadt. Zo hou je zelf in  handen hoeveel geld je maandelijks besteed aan mobiele telefonie. Is het prepaid tegoed op, dan kan je ook niet meer bellen, sms’en of internetten. Wanneer je een abonnement hebt zal dit altijd mogelijk blijven – maar ga je over je bundel heen, dan zal je flink bij moeten betalen.

Je verkiest de anonimiteit

Voor het afnemen van een abonnement is het nodig je gegevens achter te laten bij een provider. Zij vragen je daarbij onder andere je naam, adres en rekeningnummer. Het kopen van een prepaid kaart is daarentegen volledig anoniem. Niemand zal jou benaderen met nieuwsbrieven of advertenties en je telefoonnummer staat nergens geregistreerd.

In het kort: wanneer is prepaid de juiste keuze voor jou?

Als je weinig belt, sms’t en internet en met name gebruikt maakt van WiFi, dan is het voordeliger om een prepaid simkaart te kiezen. Daarnaast helpt een prepaid simkaart je je mobiele kosten in de hand te houden in zowel binnen als buitenland.