Categories
Nieuws

De milieuvriendelijke voordelen van kunstgras

Terwijl miljoenen mensen, bedrijven, scholen en huiseigenaren kunstgras gebruiken voor landschap en spel, is wellicht een van de belangrijkste reden om kunstgras te gebruiken het milieu. De totale hoeveelheid kunstgras die wordt geïnstalleerd bespaart jaarlijks miljarden liters water, vermindert de smogemissie aanzienlijk en elimineert miljarden aan schadelijke meststoffen en pesticiden. De industrie recycled ook jaarlijks miljoenen gebruikte banden. Kunstgras heeft een zeer positieve impact op het milieu. De kunstgrasindustrie blijft innoveren om de talrijke milieuvriendelijke voordelen van kunstgras te verbeteren, waardoor gebruikers hun ecologische voetafdruk kunnen verkleinen. Je kunt tegenwoordig gemakkelijk kunstgras online bestellen en kunstgras heeft vele toepassingen: van kuntsgras voor speelplaatsen tot aan nepgras balkon. In dit artikel vertellen we je meer over de milieuvriendelijke voordelen van kuntsgras.

Kunstgras elimineert de noodzaak om gazons water te geven

Volgens de Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) wordt meer dan een derde van het residentiële water landelijk gebruikt voor gazonirrigatie, in totaal meer dan 4 miljard gallons water per dag. Verschillende onderzoekers en kennisinstituten schatten ook in dat elke vierkante meter gras die wordt vervangen door kunstgras, 150 extra liters water per jaar bespaart. Daarom bespaart een gemiddeld gazon van 600 vierkante meter en 370.000 liter water per jaar als het wordt aangelegd met kunstgras – ongeveer 70% van de waterrekening van een huiseigenaar. Dit berspaart wel tot honderden euro’s aan uitgaven voor huishoudens. Naast de duurzame voordelen is het aanleggen van kunstgras voor consumenten dus ook nog eens heel erg goed voor de portemonnee.

Het gebruik van bijna een miljard euro pesticiden en meststoffen wordt uitgeroeid met kunstgras

De EPA heeft de afvoer van giftige pesticiden en meststoffen geïdentificeerd als de belangrijkste oorzaak van waterverontreiniging. Het Environmental Protection Agency heeft berekend dat in sommige steden ongeveer 1.000 mijl aan rivieren en beken, 350.000 hectare aan meren en 900 vierkante mijl aan estuaria worden aangetast door de afvoer van pesticiden en kunstmest. Kunstgras elimineert de behoefte aan bijna een miljard euro aan schadelijke pesticiden, meststoffen, fungiciden en herbiciden die worden gebruikt om gras te onderhouden. Door kuntsgras aan te leggen weet je dat je een mooie bijdrage levert aan een schoner klimaat.

Kunstgras bespaart meer dan tien miljard liter water

Water is een van onze meest waardevolle bronnen van onze planeet. In de Verenigde Staten worden momenteel meer dan 6000 kunstgrasvelden gebruikt, waarbij elk veld op volledig formaat tussen meer dan de 1.500.000 en 3.700.000 liter water per jaar bespaart. Dat betekent dat er in de VS er ten minste tien miljard liter water en misschien wel meer dan tien miljard water werd bespaard door het gebruik van kunstgrasvelden.