Categories
Tech

De nieuwe telefoons en hun technieken

De nieuwe technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Als iets nieuws kan dat niet langer duren of er is weer een ander nieuwe methoden. In dit artikel leggen wij kort uit wat voor technieken en telefoons op de markt zijn. Hoe zit het met de accuduur in de toekomst en wordt de simkaart nog kleiner?

Opladen

De manier van je telefoon opladen veranderd steeds. Voorheen ging het vooral om de snelheid van het opladen. Tegenwoordig gaat het meer om wat voor simpele manieren er zijn om je telefoon op te laden. Zo kan je opladen zonder je oplader te gebruiken maar een oplaadstation te kopen. Hierbij laad je een telefoon op door hem op de station te leggen. Een draadloze manier van opladen dus. Ook is het mogelijk om je batterij aan elkaar te geven op een draadloze manier. Hierbij kan dus een ander telefoon jouw telefoon opladen zonder gebruik van kabels, de gene die de stroom geeft van zijn telefoon is als het ware een oplaadstation.

De nieuwste trend op dit moment (wat nog niet uitgebracht is) is het laden van je telefoon doormiddel van bewegingen. Zo kun je niet alleen je telefoon opladen als je hem in je hand beweegt maar ook in je broekzak als je aan het wandelen. Onderzoekers van Michigan State University zijn er mee bezig en verwachten dat dit werkelijk wordt geïmplementeerd in de telefoon van de toekomst. Door de bewegingsenergie willen zij de telefoon opladen. Ook willen zij doormiddel van een kleine Nano scherm op je telefoon ervoor zorgen dat je tijdens het liken en swipen ook je telefoon op kan laden en de bewegingsenergie gewekt wordt. Wel geven zij aan dat traditionele opladers met een snoer niet overbodig zullen zijn maar wel een stuk minder gebruikt worden door de technologie. Dat komt namelijk omdat deze nieuwe technologie de batterij maar verlengd tot een week.

Opvouwbare telefoon

Inmiddels is de opvouwbare telefoon ook al uit en kunnen veel mensen (met het budget) hier al gebruik van maken. De opvouwbare telefoon is iets wat we al eerder kennen in het verleden met de klaptelefoons. Echter is er nu een opvouwbare telefoon op de markt met een volledig touchscreen scherm, waar bij het opvouwen geen stuk of streep op het scherm zwart blijft maar het volledige scherm nog blijft werken.

De telefoon van de toekomst is lastig te voorspellen, door de razendsnelle ontwikkelingen kan er nog van alles komen waar men zich over zal verbazen!