Categories
Financieel

Kan je beter een auto leasen of kopen?

Ben je op zoek naar een nieuwe auto? Dan is een van de belangrijkste overwegingen of je een auto wilt kopen of leasen. Een auto kopen klinkt logisch, maar er zijn ook genoeg redenen om een auto te leasen. Een zakelijk auto huren of leasen is al langer een van de populairste manier om een nieuwe auto te krijgen. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer mensen die een privé auto leasen. Natuurlijk is er geen optie die definitief beter is dan de ander. Wat de beste keuze voor jou is hangt er vanaf waar je naar op zoek bent, beiden hebben een aantal voor en nadelen.

Voordelen van een leaseauto

Met een leaseauto betaal je altijd een vast bedrag per maand, je zal niet zo maar voor onverwachte kosten komen te staan. Dankzij de allrisk dekkende verzekering worden eventuele reparaties door de verzekering uitbetaald en wordt de auto bij een dealer gerepareerd.  Je hoeft ook geen groot bedrag uit te geven wanneer je auto leaset. Met een leaseauto heb je voor een relatief laag bedrag toegang tot nieuwe auto’s met de meest recente voorzieningen. Vaak betekent dit ook dat de kosten die je met de auto maakt relatief laag zijn gezien de auto’s zuiniger rijden. Je kan een leaseauto ook opzeggen wanneer je deze niet meer wilt gebruiken. En wanneer je lease contract afloopt en je besluit om deze te verlengen kan je gelijk weer een nieuwe auto uitkiezen. Dus in het kort, een leaseauto zorgt voor een stukje zekerheid zonder gedoe!

De voordelen van een koopauto

Het grootste voordeel van een koopauto spreekt voor zich, de auto is van jou en zal altijd in jouw bezit blijven. En hoewel het kopen van een auto een flink bedrag is zullen je maandlasten een stuk lager zijn dat met een leaseauto. Bovendien zitten er ook geen financiële gevolgen aan vast, je hebt namelijk geen BKR registratie nodig. Met een koopauto zit je ook niet aan een specifieke autoverzekering vast, je hebt de vrijheid om de beste optie voor jou te kiezen. Met een eigen auto is het ook aan jou om te kiezen wat je wel of niet laat repareren. Als je een keer schade oploopt en je vind het niet nodig om er gelijk wat aan te doen kan dat. Met een eigen auto heb je veel vrijheid en kan je altijd doen wat je zelf het beste vindt.