Categories
Nieuws

Zo krijg je de beste deal voor zakelijke energie

Ben jij bedrijfseigenaar? Wanneer jouw onderneming een behoorlijke omvang heeft, dan zit je vast aan een grootzakelijk energiecontract. Als gewiekste ondernemer ga jij natuurlijk altijd voor de beste deals. Maar weet je eigenlijk wel waar je op moet letten tijdens het energie vergelijken zakelijk? Waar zitten de haken en ogen verstopt in zo’n groot energiecontract? Dat ontdek je allemaal vandaag. Wij duiken namelijk samen de diepte in op het gebied van zakelijke energie. Dus bereid je alvast voor en kom erachter hoe ook jij de beste deal krijgt voor de energie voor jouw bedrijf.

Begin met energie vergelijken zakelijk

Wanneer je een uitstekende deal wilt sluiten, dan begin je natuurlijk met vergelijken. Bij energie vergelijken zakelijk neem je vanzelfsprekend diverse energieleveranciers onder de loep. Dit kun je helemaal in je eentje doen, maar dat hoeft gelukkig niet. Er zijn tegenwoordig online energievergelijkers die compleet onafhankelijk zijn. Die vergelijkers nemen het zware werk eenvoudig uit jouw handen. Je hoeft alleen wat voorkeuren en gegevens in te vullen. Vervolgens krijg je een duidelijk overzicht te zien met geschikte energieleveranciers. Het energie vergelijken zakelijk is echter de eerste stap. De volgende stap is goed te lezen wat de voorwaarden zijn en de prijzen. Dan kun je pas echt een weloverwogen keuze te maken.

Leveringstarieven en opzegtermijn

Weet je bijvoorbeeld dat er twee tarieven vallen onder de noemer ‘leveringstarieven’? Zo zijn er de vaste leveringskosten en het tarief per kWh en m3. Vaak is het zo dat of de vaste kosten hoog zijn en de variabele kosten laag of andersom. Hierdoor kan het per bedrijf verschillen wat de beste deal is. Daarom moet je even goed kijken naar deze tarieven tijdens het energie vergelijken zakelijk voordat je een keuze maakt. Dat is echter niet het enige. Verder is het tevens verstandig om goed te kijken naar het opzegtermijn.

Wanneer het energiecontract namelijk afloopt, krijg je te maken met verlengingstarieven. Deze kosten liggen vaak hoger dan de leveringstarieven die je eerst had. De reden is vrij simpel. De actie of de aanbieding is namelijk voorbij. Daarom mag de energieleverancier ineens andere tarieven rekenen. Zorg ervoor dat je altijd op tijd overstapt of een nieuw energiecontract afsluit. Niets is zo vervelend om vast te zitten aan een verlengd energiecontract waar je niet zo eenvoudig onderuit komt. Voor de beste deal moet je dus niet alleen kijken naar de goedkoopste aanbieder. Soms is het een kwestie van op tijd opzeggen of overstappen.