Categories
Wonen

Maak van je huis een thuis!

Niet elk huis is even huiselijk. En wanneer noem je een huis nou echt een thuis? Dat zijn de huizen waar je je meteen op je gemak voelt. Waar je je vanaf moment 1 op je gemak voelt, en er een gevoel van veiligheid en gezelligheid heerst. Andere huizen hebben dat niet; die huizen komen wat kil en onbewoond over. Wil jij dat jouw huis echt een thuis wordt? Lees dan in deze blog 3 tips hoe jij een thuis creëert wat echt bij jouw past!

1.Zorg dat je huis past bij jouw persoonlijkheid

Iedereen richt zijn huis op zijn of haar eigen manier in. Waar de ene persoon een leeg en minimalistisch huis heeft, heeft de ander juist een huis vol planten of een woonkamer waar het een gezellige rommel is. Belangrijkste is dat je inrichting past bij wie jij als persoon bent. Op die manier zul jij je namelijk sneller thuis voelen in je eigen huis. Als je weet dat je heel netjes en opgeruimd bent, laat dit dan ook doorwerken in je huisstijl. Denk bijvoorbeeld aan witte, lege muren en veel licht in je huis. Ben jij meer een knus en relaxt persoon, dan is de kans groot dat jij je meer op je gemak voelt bij een lossere inrichting met bijvoorbeeld een zachte vloerbedekking of veel verschillende kussens op je bank. Experimenteer hiermee en ontdek welke stijl het beste bij jouw past.

2.  Neem een huisdier

Huisdieren hebben een grote in vloed op de sfeer in je huis. Een hond maakt een huishouden speels en enthousiast, een sfeervol aquarium met tropische vissen is een echte blikvanger en niets is zo huiselijk als een kat. Katten zijn zelfstandige dieren maar vaak ook echte knuffelpoezen. Hoe gezellig staat dat, een kat die lekker op de bank in het zonnetje ligt te slapen! Bedenk wel dat een huisdier verantwoordelijkheden met zich meebrengt. Kies daarom niet zomaar  een huisdier, maar kijk eerst welk huisdier het beste in jouw levensstijl past.

3. Minder is meer

Bedenk dat meer niet altijd beter is, soms is minder juist meer. Dit is ook waar voor de inrichting van je huis. Meer spullen zorgen niet altijd voor meer sfeer, en duurdere spullen zijn niet altijd beter dan goedkopere. Dit gaat op voor de meubels die je koopt, maar ook voor bijvoorbeeld de kleuren die je combineert bij je inrichting. Neem geen overhaaste beslissingen en houd een bepaalde richting aan. Hierbij helpt het om van te voren duidelijk te hebben wat je met je huis wil uitstralen. Blijf dicht bij jezelf, en bedenk wat nou echt bij jou past.