Categories
Nieuws

Bestrijding processierups is niet gemakkelijk zelf te doen

Het wordt weer warmer en dat is hét teken voor de processierups om op avontuur te gaan. Deze rupsen houden zich voornamelijk op in de zuidelijke provincies en dan ook nog eens bij voorkeur in eikenbomen. Vandaar dat de term eikenprocessierups je wel bekend voor zal komen. Nu zul je misschien denken dat een klein rupsje niet zoveel schade kan aanrichten. Maar helaas, niets is minder waar. De processierups staat vooral bekend om de vervelende haren die ze laten waaien. Deze brandharen kunnen voor ernstige allergische reacties zorgen bij mens en dier. Dus is bestrijding processierups echt wel iets om over na te denken.

Zelf bestrijding processierups uitvoeren is af te raden

Je moet met bestrijding processierups echt wel heel goed weten wat je doet. Er zijn middelen beschikbaar die je zelf kunt toepassen, maar ook dan is het van belang dat je alle veiligheidsmaatregelen in acht neemt. Juist door die veiligheidsmaatregelen én de materialen die je daarvoor moet aanschaffen, denk aan een overall met capuchon, een veiligheidsbril, handschoenen en een industrieel mondmasker is het verstandiger om de bestrijding processierups over te laten aan de professional. Ook zitten processierupsen graag op hoogte in de boom en zul je er dus bij moeten klimmen.

Hoe kom ik van processierupsen af?

Nogal drastisch zou zijn om alle eikenbomen om te hakken, dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Je kunt beter naar andere oplossingen zoeken. De professionele bestrijder weet precies hoe je snel van processierupsen af komt. Het kan zijn dat er een soort stofzuiger op de nesten wordt gezet zodat de complete nesten worden opgezogen, inclusief de brandharen. Het kan echter ook verstandig zijn om het nest te fixeren. Dit doet de professional met een speciaal middel. Alle rupsen en hun haren blijven dan in het nest en kunnen geen kant op. Bestrijding processierups door de nesten te verbranden werd in het verleden wel gedaan, maar wordt nu veel te gevaarlijk bevonden. Het is ook niet meer nodig. De middelen zijn dusdanig verbeterd dat bestrijding processierups op een veilige manier kan.

Wat als ik in Tilburg woon en last heb van processierupsen?

Dan kun je gaan naar processierups bestrijden Tilburg. Op deze site zie je precies welk telefoonnummer je kunt bellen om van die vervelende en gevaarlijke processierups af te komen. De professionals treden aan in vol ornaat, compleet met beschermende kleding en een hoogwerker. Het is echter wel van belang dat je niet te lang wacht met bellen. Je wilt immers niet dat de rupsen de buurt gaan verkennen!