Categories
Nieuws

Bouwterreinen: welke machines zijn noodzakelijk?

Als bouwbedrijf moet je beschikken over verschillende soorten machines. Deze machines helpen met het werk dat fysiek niet mogelijk of heel zwaar is. Deze machines zorgen voor maximaal resultaat en als bedrijf zijnde moet je de klanten voorzien van maximale prestatie.

Als persoon met connecties met verschillende aannemers, heb ik kunnen gezien wat voor soorten machines populair zijn tijdens verbouwingen. Deze machines worden intensief gebruikt en helpen met het versnellen van de werkzaamheden. Zonder deze machines is het niet mogelijk om activiteiten te verrichten. Binnen een overzicht worden de belangrijkste bouwmachines genoemd en beschreven.

Graafmachines

De graafmachines zijn misschien wel de belangrijkste machines op een bouwplaats. Deze machines kunnen worden ingezet voor grondwerken. Denk hierbij aan het graven van geulen. Dit kunnen grote geulen of juist hele kleine geulen zijn. De graafmachines zijn beschikbaar in verschillende soorten en maten en het is belangrijk om voorzien te zijn van verschillende vormen en maten. Wanneer er grote grondwerkzaamheden gedaan moeten worden, kies je voor een flinke graafmachine. Zijn het kleine werkzaamheden, dan neem je kleine graafmachines.

De graafmachines zijn uitgerust met zowel normale banden als rupsbanden. Moet de graafmachine vaker verplaats worden naar andere terreinen? Dan kies je voor een graafmachine met normale banden. Moet je graafmachine vaker op hetzelfde terrein blijven en moet het stabiel blijven staan? Dan kies je voor een graafmachine met rupsbanden.

Shovels

Een shovel behoort ook tot één van de meest gebruikte machines op een bouwterrein. Deze shovels worden gebruikt bij zowel de bouw, wegenbouw en overige diensten zoals het aanleggen van een tuin. De shovel kan worden ingezet om aarde te verzamelen en te verspreiden. Dit wordt zowel scheppend, als duwend gedaan.

Er zijn verschillende soorten shovels. Zowel elektrische shovels als motor shovels. De elektrische shovels zijn beter voor het milieu, hebben geen uitlaatgassen en maken geen lawaai. Ook zijn deze elektrische shovels bouw vriendelijk. Dit houdt in dat ze effectiever gebruikt kunnen worden in de bouw. Er zijn natuurlijk ook verschillende soorten en groottes die gebruikt kunnen worden. De elektrische shovels Agri bijvoorbeeld hebben een hogere hefhoogte. Sommige hoogtes kunnen namelijk niet bereikt worden en daar is een Agri shovel ideaal voor.

Bulldozer

Een bulldozer is misschien wel de bekendste term van allemaal, maar is ook zeker belangrijk op een bouwterrein. Dit is een krachtige tractor dat wordt ingezet om grote stukken grond gedeeld te verplaatsen. Ook worden de bulldozers gebruikt om grond en andere materialen op te tillen en te verplaatsen. De bulldozers zijn meestal voorzien van rupsbanden, omdat de bulldozers om minder grote gebieden actief is en het bied ook balans en stabiliteit.