Categories
Wonen

Beveilig je huis tegen inbraak

Jij wilt je veilig voelen in je eigen huis. Of je nou thuis bent of bijvoorbeeld op vakantie, jij wilt zeker weten dat er geen ongewenste insluipers je huis betreden. Je huis is immers jouw huis. Je huis is dé plek waar je je geborgen wilt voelen en veilig. Misschien heb je daarom wel eens erover nagedacht je huis te beveiligen tegen inbrekers. Maar hoe pak je dat aan? Mistbeveiliging is the way to go. Met deze innovatieve en effectieve beveiliging kan jij je thuis veiliger voelen dan ooit te voren! Lees in deze blog meer hierover.

Inbraak kan iedereen overkomen

Hoe naar het ook is, een inbraak kan iedereen  overkomen.  Of je nou in de stad woont of op het platteland, in een drukke straat of juist ergens waar het heel rustig is. Een ongeluk zit soms in een klein hoekje en zo is het ook met inbraak. Elke dag wordt er in heel Nederland 178 keer (!) ingebroken, dit zijn de officiële cijfers van het CBS. Dit is een ontzettend hoog aantal, en dan te bedenken dat veel van deze inbraken door de juiste beveiliging voorkomen kunnen worden.

Hoe werkt mistbeveiliging?

Mistbeveiliging is zoals de naam het al zegt beveiliging door middel van mist: zodra het systeem gevaar detecteert geeft de mistgenerator razendsnel mist af. Binnen enkele seconden vult je huis of pand zicht met mist. En dit is niet zomaar mist, dit is dikke mist. Deze mist is zo dik dat je niet verder dan een paar centimeters kan kijken. Je ziet letterlijk geen hand voor ogen, en mogelijke inbrekers dus ook niet. Hierdoor kunnen de inbrekers je spullen niet vinden en is de kans kleiner dat er iets gestolen wordt. Daarnaast is het voor de inbrekers moeilijk om de weg uit je huis te vinden en hierdoor neemt de pakkans toe. Als de politie snel ter plaatse is kunnen zij mogelijk de inbrekers pakken die nog ergens door je huis heen dwalen.

Voordelen ten opzichte van andere beveiliging

Een traditioneel beveiligingssysteem beveiligt je huis door het melden van inbrekers: er gaat een alarm af in de vorm van geluid of licht.  Het systeem waarschuwt jou dat er ingebroken wordt, maar verder niet. Mistbeveiliging daarentegen voorkomt daadwerkelijk de inbraak zelf. Want hoe gaat een inbreker inbreken als je hele huis vol met mist staat? De inbreker schrikt zich rot door de plotselinge mist, ziet geen hand voor ogen en kan de inbraak amper uitvoeren.

De mist laat geen sporen achter en is compleet onschadelijk voor de gezondheid. Mistbeveiliging is daarom een veilige en effectieve bescherming voor jouw huis. Voel je veilig!