Categories
Wonen

Parket past altijd bij je nieuwe woonstijl

Een nieuw huis betekent ook een geheel nieuwe inrichting en misschien ook wel een nieuwe interieurstijl. Je kunt alles weer opnieuw aanschaffen of je oude interieur gewoon meeverhuizen. Bij het laatste heb je niet heel veel meer werk, maar nieuwe meubelen kopen is eigenlijk ook wel heel leuk. Voor de vloer blijft het echter altijd wel een dingetje, want je kunt niet gewoon even de vloer er uit halen en weer opnieuw plaatsen. De mogelijkheid bestaat wel, maar de kans is klein dat de nieuwe ruimtes precies dezelfde oppervlakte hebben als in het oude huis. Een nieuwe parket vloer is dan wel op zijn plaats.

Parket voor alle stijlen

Een ieder zijn of haar stijl voor in huis is anders, maar parket past er eigenlijk altijd wel goed bij. Of je nu voor de klassieke houten kleuren gaat of toch liever voor iets dat wat moderner is, parket werkt altijd. Wil je voor in je nieuwe huis een houten vloer, maar weet je nog niet precies welke? Wij geven je graag wat meer inzicht in de verschillende soorten parket, zodat ook jij straks de juiste keuze kunt maken voor in je nieuwe huis. Ga je voor een wat lichtere kleur of juist de klassieke houten kleur? Het licht er maar net aan wat voor sfeer en stijl je wilt creƫren in huis.

Moderne inrichting met parketparket

Met parket kun je bij huizen met een moderne inrichting heel ver komen. Het is wel af te raden om donkere leuren te gebruiken in de zin van bruin, maar grijs en zwart doen het juist goed. Voor een heel strak huis kun je het beste voor of een heel donkere kleur gaan of juist een heel lichte. Ga je voor een lichte kleur dan doe je meubels verder in contrasterende donkere kleuren. Ga je juist voor een donkere parket vloer dan is het aan te raden om veel wit en pastelkleuren te gebruiken in de accessoires en meubels.

Klassieke inrichting zonder parket bestaat niet

Als je helemaal niet van al dat moderne gedoe houd en liever in een huis met veel houtaccenten en kleuren als rood en dergelijke zit, is parket ook top. Vooral de vloeren met een houtenkleur zijn dan ideaal om te laten leggen. En nee het ziet er absoluut niet ouderwets uit zoals sommige misschien vinden, het is eerder een stijl die nooit uit de mode zal raken. Een gevoel van warmte is namelijk nooit verkeerd en dat is precies wat deze kleur vloer je huis zal geven.