Categories
Reizen

Zonvakantie naar de Caribiën? Dat kan gewoon!

Word je ook stikjaloers van het zien van prachtige witte stranden, knalturquoise zee, en nog meer moois? Ben je ook zo toe aan een zonvakantie? Even helemaal weg uit het wisselvallige Nederlandse weer. Bij een zonvakantie is de regel dat er altijd zon is, en mooi weer. En wat is nou beter dan de Caribiën? Lekker wegdromen in een hangmat met een cocktail. Of snorkelen langs de mooie kust. De Caribiën zijn het hoogtepunt van de zonvakantie droom. In deze blog leer je wat er allemaal te doen is in de Caribiën, en dat het helemaal niet zo duur is om er naar toe te gaan als je denkt! Maak het beste van jouw zonvakantie.

Watervallen en grotten

De Caribiën zijn niet alleen maar zon, zee en strand. Je kunt er namelijk ook een hoop ontdekken. Zo maak je van je zonvakantie ook een natuurvakantie. Er zijn bijvoorbeeld allerlei watervallen die je kunt bezoeken waar je onder kunt zwemmen! Heb je toevallig een privé waterval te pakken, misschien kun je dan gaan skinny dippen… Naast prachtige watervallen zijn er ook veel grotten verspreid over het gebied. Je kunt op ontdekkingstocht gaan met een gids in zo’n grocht, en prachtige stalagmieten zien.

Beestjes kijken tijdens je zonvakantie

Op de Caribiën vind je overal van die tropische vlindertuinen. Verrijk je vakantie met een bezoek aan zo’n vlindertuin. Als je even rustig stilstaat, komen de vlinders op je zitten en kun je mooie foto’s maken. Als je zonvakantie nog niet tropisch genoeg was geven de vlindertuinen je zeker dat vleugje tropisch gevoel. Overigens is er ook een struisvogelboerderij te vinden op Aruba! Struisvogels zijn ontzettend grappige beesten. Je kunt een rondleiding nemen van een gids en er zijn soms baby struisvogels. Daarnaast vind je stingray city (pijlstaartrog stad), el yunque regenwoud, bonaire nationaal marine park, en nog veel meer opties om beestjes te gaan kijken op je zonvakantie.

Plantages

Naast natuurlijke dingen zoals watervallen en dieren, kun je ook plantages bezoeken. Plantages zijn in de Victoriaanse tijd overal aangelegd om bijvoorbeeld rietsuiker en graan te produceren. Plantages hebben vaak een rijke historie, dus als je naast veel zon op je zonvakantie ook geïnteresseerd bent in cultuur en historie is dit wat voor jou. Ook de plantagehuizen zijn vaak prachtig gelegen en hebben die Victoriaanse uitstraling.

Je kunt nu maar liefst voor maar 399 euro vliegen naar Bonaire, Aruba, of Curacao! Klik op de link bovenaan deze blog voor een top zonvakantie!