Categories
Nieuws

Wat is een refurbished iPad?

Ben je van plan om een tablet van Apple aan te schaffen, maar weerhoudt de hoge aanschafprijs je er vooralsnog van om er één te kopen? Dan is een refurbished iPad zeker het overwegen waard, want het is een stuk voordeliger en even goed als een nieuwe variant. Maar wat is een refurbished iPad precies en hoe weet je dat zo’n apparaat wel echt betrouwbaar is? 

Refurbished, wat is dat?

Refurbished betekent reviseren. Hierbij worden eerder gebruikte iPads opengemaakt, gecontroleerd, gerepareerd en gereinigd. Een refurbished iPad is dus eigenlijk een tweedehands tablet die in technische nieuwstaat wordt teruggebracht en zo van een tweede leven wordt voorzien.

Is een refurbished iPad betrouwbaar?

Van webshops tot grote elektronicaketens en kleine repair-winkeltjes in het winkelcentrum: je kunt een refurbished iPad op veel plekken kopen. Maar hoe weet je nu of zo’n refurbished tablet ook daadwerkelijk betrouwbaar is? Heel simpel. Als de aanbieder over het Keurmerk Refurbished beschikt, ben je verzekerd van een betrouwbare aankoop. Bij dergelijke aanbieders is refurbishen een kernactiviteit, géén gemakkelijke bijverdienste. Zij controleren iPads op tientallen technische punten en worden streng op hun werkwijze gecontroleerd. Hierdoor weet je als consument wél wat je koopt. Je kunt dus bijvoorbeeld beter refurbished iPads van forza-refurbished.nl aanschaffen, dan je aankoop doen bij een lokaal repair-winkeltje. 

Is het aanbod ten opzichte van nieuw niet enorm beperkt?

Zeker niet. Er is een groot aanbod in oude- en nieuwe iPad-modellen. Vaak zijn iPads al een jaar nadat ze uitgebracht zijn refurbished verkrijgbaar. Je kunt recente tablets als de iPad Mini 5 refurbished, de iPad Pro 2018 en de refurbished iPad 2019 dus gewoon aanschaffen. Door die enorme keuze is er voor elke wens en elk budget wel een geschikte tablet te vinden. Daarnaast kun je elke iPad in verschillende uiterlijke condities kopen. Je bepaalt dus zelf hoe de tablet er aan de buitenkant uitziet en je kunt hierdoor eenvoudig nog een paar tientjes extra op zak houden.

Hoe zit het met de garantie?

Ondanks dat een refurbished iPad grondig is nagelopen, kan er altijd onverhoopt iets stuk gaan. Gelukkig krijg je bij een refurbished exemplaar ook gewoon garantie. Bij Forza is dat zelfs twee jaar. Je betaalt hiervoor niets extra, je krijgt het er gewoon standaard bij.

Waarom een refurbished iPad en niet gewoon tweedehands?

Een refurbished iPad is een stuk voordeliger dan nieuw, maar vaak wel iets duurder dan tweedehands. Daar is een reden voor. Bij tweedehands weet je de staat van het product niet. De buitenkant kan er mooi uitzien, maar de binnenkant kan gebreken hebben die je van buitenaf niet ziet. Ook heb je geen garantie bij een tweedehands product. Je kunt dus óf geluk hebben, óf goedkoop wordt duurkoop. Bij een refurbished iPad weet je wél wat je koopt en heb je wél garantie. Je betaalt dus iets meer voor deze zekerheid, maar het prijsvoordeel ten opzichte van nieuw kan nog steeds flink oplopen, zelfs tot maximaal 60%.

Conclusie

Als de hoge prijs van een nieuwe iPad je ervan weerhoudt om er één te kopen, is een refurbished iPad een goed alternatief. Indien je er één aanschaft bij een aanbieder die het keurmerk bezit, ben je verzekerd van een betrouwbare en betaalbare aankoop.