Categories
Financieel

Brokers vergelijken

Brokers vergelijken is erg belangrijk. Door te kiezen voor de juiste broker kun jij profiteren doordat je minder transactiekosten hebt, en ook kun je profiteren van diverse aanbiedingen en welkomst storting bonussen. In Nederland zijn er dan ook diverse brokers met een goede naamsbekendheid. Denk bijvoorbeeld maar aan deGiro. DeGiro staat in Nederland bekend als de broker te zijn voor iedereen die wilt beleggen tegen de laagste tarieven mogelijk. Zo kun je diverse fondsen kopen waarbij je maar liefst 0 euro aan transactiekosten betaald. Daarnaast blijkt uit diverse onderzoeken en vergelijkingen dat deGiro het goedkoopste is voor het kopen van opties en aandelen. Een ander voordeel is dat je kan handelen in bijna alle beurzen bij deGiro. Zo kun je gaan voor de AEX, maar ook is het mogelijk om aandelen en/of opties aan te schaffen in bijvoorbeeld de Amerikaanse markt. Verder is het platform van deGiro erg gebruiksvriendelijk en brengt het platform weinig kosten met zich mee. Zo is het mogelijk deGiro omgeving webtrader te gebruiken op jouw laptop of smartphone. Deze heeft alle grafieken en opties en is dan ook bedoeld voor de belegger met meer ervaring. Verder heeft deGiro ook een erg mooie basic trader waardoor het voor iedereen met weinig beleggingservaring het mogelijk is eenvoudig opties en aandelen aan te schaffen en te verkopen. Deze handige basic trader is beschikbaar in een app voor je smartphone en is daarnaast ook beschikbaar op je laptop wanneer je inlogt op deGiro site. 

Nog meer brokers 

Het aanbod aan brokers is dus erg groot en soms kan het lastig zijn door het bos de bomen nog te zien. Daarom raden wij altijd aan te kiezen voor een bekende broker in Nederland, het voordeel daarvan is dat ze volledig in het Nederlands zijn en een Nederlandse klantenservice hebben. Zo kun je ook bijvoorbeeld kiezen voor Binck bank. Zij hebben vaak diverse acties waarbij je gratis transactie tegoed krijgt wanneer je een rekening opent. Naast deGiro en Binck Bank kun je er ook voor kiezen om te beleggen bij bijvoorbeeld Lynx, of je kunt ervoor kiezen zelf aandelen of opties aan te schaffen op de manier/site die voor jou het beste werkt. Het is in ieder geval belangrijk dat je altijd goed de kosten vergelijkt en tegen elkaar opweegt om vervolgens de keus te maken welk platform jij gebruikt. Zo kunnen er grote verschillen zitten tussen de verschillende financiële producten die worden aangeboden op het brokers platform, maar ook tussen de verschillende markten zijn zeker weten verschillen aanwezig. Doe hier dan ook altijd goed onderzoek naar voordat je een account opent bij een online broker platform, en weeg de voor en nadelen tegen elkaar op.

Beurskoers 

Wanneer we gaan kijken naar de beurskoers van de ING dan zie je dat deze beweegt in een goede lijn. Doordat de aandeel op lange termijn omhoog gaat, kun je profiteren van een mooie beurs koers winst. Daarnaast kun je ook wanneer je de ING vergelijkt met de AEX koers in vergelijking in percentages dat ING eigenlijk altijd meer stijgt dan de AEX, de ING is dan ook zeker 1 van de toppers van de AEX te noemen. Verder is het belangrijk om te weten dat ING maar liefst bijna 40 miljoen klanten wereldwijd heeft en daardoor een zeer veilige aandeel is. Ook op het gebied van online en mobiel bankieren loopt ING ver voor op zijn concurrenten. De meeste klanten van ING zijn uiteraard in Nederland, België en Luxemburg. Maar ook in andere landen zoals Australië en Duitsland zijn er veel klanten. Een ander voordeel van dat de ING zoveel gedaald is de afgelopen tijd is dat ze een erg hoog dividend aanbieden. 

Meer informatie 

Een goede en betrouwbare site voor meer informatie en analyses over aandelen, kun je terecht bij Geldreview.nl  Op deze site is er namelijk een groot aanbod te vinden van verschillende aandelen en wat de voorspellingen zijn gebaseerd op diverse berekeningen. Ook geeft de site een advies of het slim is om deze aandeel op dit moment aan te schaffen of niet. Zeker voor de de beginnende belegger, maar ook voor diegene met meer ervaring, kan het handig zijn om hiervan gebruik te maken. Zo kun jij een beter beeld krijgen wat de verwachtingen voor een aandeel zijn op korte en/of lange termijn en krijg jij een beter idee of het slim is dit aandeel wel of niet aan te schaffen. Zo is het erg belangrijk om te kijken of een aandeel ook dividend aanbiedt, wat andere experts zeggen en wat het koopadvies is. Zo is er op internet vaak informatie te vinden van analisten die advies geven over de aandeel. Echter kan het lastig zijn om al deze informatie te vinden aangezien deze verspreid staat op verschillende sites op internet. Kies dan ook voor 1 betrouwbare site zoals geldreview.nl waarbij je een mooi beknopt en duidelijk overzicht krijgt over het aandeel. Zo heb je een beter idee of dit een aandeel is die jij wel of niet wilt kopen. Controleer nogmaals ook altijd wat de kosten zouden zijn om de aandeel te kopen. Let op, soms vragen brokers bij sommige orders extra transactie kosten, houd dit goed in de gaten voordat je een aandeel koopt.