Categories
Nieuws

Vakantie vieren in Italië doe je zo!

Italië is een van de meest favoriete vakantielanden van Nederladers. Niet zo vreemd ook want dit land heeft daadwerkelijk aan iedereen wat te bieden. Van prachtige stranden tot kraakheldere meren en van ongerepte natuur tot, over het algemeen, zeer aangenaam weer. Op vakantie naar Italië is dus eigenlijk iets wat je minimaal één keer in je leven wel gedaan moet hebben maar wat is nu de beste manier om Italië te verkennen? Dat lees je hieronder!

Roadtrip

Is rondreizen jouw ideale manier van vakantie vieren? Kies er dan voor om Italië te verkennen per auto, ook wel roadtrippen genoemd. Bij roadtrippen verblijf je niet op maar één plaats maar reis je om de zoveel dagen door naar een nieuwe plek. Op deze manier krijg je dus veel meer van een land te zien dan wanneer je maar op een plek in een bepaald gebied blijft. Italië is prima met je eigen auto te bereiken en daarom kiezen veel Nederlanders er ook voor om vanaf Nederland die kant op te rijden. Zie je deze oversteek niet zo zitten? In Italië zelf zitten ook genoeg bedrijf waar je een auto kan huren voor een, twee of zelfs meer weken. Je neemt dan simpelweg vanaf Nederland een vlucht naar Italië (een kleine twee uurtjes) en haalt op het vliegveld je huurauto op. Aan het eind van je vakantie lever je op deze plek ook je auto weer in waarna je weer aan je terugreis kan beginnen. Roadtrippen door Italië is de beste manier om kennis te maken met al het moois wat dit land te bieden heeft.

Stedentrip

Van Rome tot aan Milaan en van Florence tot Venetië. Italië heeft een tal van prachtige steden die zich perfect lenen voor een stedentripje. Duik de geschiedenis in, in Rome of Verona of reis juist of ontdek juist de kunst en mode van nu in Milaan of Napels. Als je ooit een stedentrip wilt doen dan is Italië het land waar je naar op zoek bent.

Kamperen

Is roadtrippen niks voor jou of ga je met je gezin op reis? Dan is kamperen misschien meer aan jullie besteedt. Italië leent zich ook daar perfect voor. Van kamperen bij de verschillende mooie meren of gewoon op een park, het kan allemaal. Twee zeer populaire campings in Italië onder Nederlands zijn toch wel Camping le Capanne en Camping Norcenni Girasole Club. Beide campings zijn voorzien van standplaatsen voor je tent of camper maar hebben ook een groot aantal stacaravans waar je met je gezin terecht kunt. Camping Norcenni Girasole Club heeft net zoals Camping le Capanne een groot zwembad en beide campings hebben eigenlijk alles in huis wat er nodig is voor een fijne vakantie met je gezin. Uiteraard zijn er nog een tal van andere parken in dit gebied te vinden mocht dit niks voor jou zijn.