Categories
Financieel

Financiële rust creëren in 3 stappen

Hoe fijn is het om geen stress meer te ervaren over je financiële plaatje? Het liefst willen we allemaal eerder stoppen met werken om te genieten van onze vrije dag. Toch moeten veel mensen tot hun 69e werken, maar of zij daar ook allemaal toe in staat zijn.. Tijd om naar onze financiën te kijken, zodat we zelf (of met behulp van vermogensplanning) meer financiële rust kunnen creëren! In dit blog delen we drie tips zodat jij er vandaag nog mee aan de slag kunt gaan. 

1. Investeren

Investeren is hip geworden. En niet alleen bij de huishoudens die twee of drie keer modaal verdienen. Ook jij kunt vandaag nog beginnen met investeren. Dat kun je doen door je hypotheek af te lossen, zodat je maandelijks meer geld over kunt houden om te sparen voor later. En als je hypotheekvrij bent, zijn er geen verliezers meer. 

Als jij wil verhuizen en kleiner wil wonen op je oude dag, dan hoef je waarschijnlijk geen hypotheek meer af te sluiten. Of door andere leningen af te lossen. Geen leasecontracten meer, geen veel te hoge hypotheek meer.. Investeren is voor iedereen mogelijk. Benieuwd wat het voor jou kan opleveren? Praat eens met een financieel adviseur van Excellent Finance. Zij kunnen je helpen met analyseren hoeveel geld jij nodig hebt om je pensioen bij te vullen of zelfs eerder met pensioen kunnen gaan. 

2. Beleggen

Beleggen is ook iets waar mensen nog bang voor zijn. Tegenwoordig kun je heel eenvoudig beleggen in indexfondsen, beter bekend als ETF’s. Het gemiddelde rendement van de afgelopen jaren is 6%. Een mooie manier om de inflatie voor te zijn. Natuurlijk kan het zo zijn dat je het ene jaar 3% rendement behaalt en het andere jaar 8%. Maar dat je er op de lange termijn goed op kunt verdienen, is zeker. En om nog minder risico te lopen, kun je ook in obligaties investeren. 

3. Extra tip: je maandelijkse lasten verlagen

Iedereen heeft wel een abonnement waar ze het potentieel niet volledig van uit halen. Een sportschool abonnement, een abonnement op een tijdschrift, tv zenders waar je niet naar kijkt.. Bekijk hoe je per maand meer geld overhoudt om te investeren in je toekomst, zodat ook jij financiële rust kunt ervaren.