Categories
Lifestyle

De beste reinigingsroutine voor je huid in 6 stappen

Zowel voor mannen als voor vrouwen is het belangrijk om je huid op een goede manier te reinigen. Waarschijnlijk zijn vrouwen hier dan ook iets actiever mee bezig dan mannen. Er bestaan ontzettend veel verschillende huidproducten waardoor je waarschijnlijk niet eens meer weet welke goed zijn voor je huid en welke totaal niet. De producten van Zo Skin Health zijn echt een aanrader omdat ze hoogwaardige producten gebruiken die diep door kunnen dringen in de huid. In deze blog lees je in welke 6 stappen je je huid met deze producten het beste kan reinigen. Je zult effect van deze reinigingsroutine is enorm en je zult snel resultaat zien.    

  1. Handen wassen

De eerste en misschien wel meest belangrijke stap is het wassen van je handen. Deze stap wordt vaak overgeslagen en dat is zonde omdat de vervolgstappen dan minder effect zullen hebben. Net zoals je een tafel niet kunt schoonmaken met een vieze vaatdoek kun je je gezicht niet schoonmaken met vieze handen. Het is onnodig om de bacteriën van je handen in je gezicht te wrijven tijdens je routine dus was je handen heel zorgvuldig.    

  1. Make-up verwijderen

Stap twee is het verwijderen van je make-up en ander grof vuil op je gezicht. Gebruik hiervoor reinigingswater of een reinigingsmelk. Geen make-up doekjes! Hiermee wrijf je namelijk ook grof vuil in je poriën. Deze stap is belangrijk omdat je je huid grondig schoon wil maken en dat kan alleen als alle dekkende lagen verwijderd zijn. Blijf reinigen totdat je gezicht geen make-up meer afgeeft op het watje.      

  1. Cleanser

De derde stap is de cleanser. Hiermee reinig je de huid al grondig. Het verwijdert talg en ander vuil en zorgt ervoor dat verstopte poriën verdwijnen. Deze diepe reiniging van de huid vermindert ontstekingen en kalmeert en verzacht de huid. Masseer de cleanser in het gezicht en laat het even intrekken. Vervolgens kun je je gezicht afspoelen met water en droogdeppen met een schone handdoek. Je gezicht zal direct hydraterend en schoon aanvoelen. 

  1. Toner

Stap vier is het aanbrengen van een toner. Hiermee verwijder je overgebleven restjes van de cleanser en eventueel nog ander vuil. Het verschil tussen de cleanser en de toner zit in de hoeveelheid reinigende ingrediënten. De toner bevat veel minder reinigend ingrediënten omdat het ook niet het doel van de toner is om de huid te reinigen. Het doel van de toner is dan ook om je gezicht/huid klaar te maken voor het verdere proces zonder dat de voorgaande stappen daarin belemmeren.  

  1. Serum

De vijfde stap is het aanbrengen van een serum. Door het gebruiken van een serum blijft de huid flexibel en ga je huidveroudering tegen. Je huid wordt met een serum goed zichtbaar steviger en sterker gemaakt waardoor je gezicht contour heel strak zal zijn. Naast een serum voor het gezicht bestaat er ook een serum speciaal gemaakt voor ogen. Hangende oogleden en volumeverlies wordt hiermee voorkomen.  

  1. Dag- of nachtcrème  

De laatste maar zeker niet minder belangrijke stap is het aanbrengen van een dag- of nachtcrème. Hiermee bescherm je je net gereinigde huid tegen nieuwe vuiltjes. Verder helpt deze crème ook tegen uitdroging van de huid en helpt het de huid te herstellen waar nodig. Breng deze crème aan voordat je make-up gebruikt en vlak voordat je naar bed gaat.

 

Met behulp van deze 6 stappen zal je huid zichtbaar verbeteren en schoner worden en kun je langdurig resultaat verwachten. Onze huid krijgt in het dagelijks leven veel te verduren dus het kan absoluut geen kwaad om je huid extra goed te verzorgen!