Categories
Lifestyle

De tuin van je dromen

Een tuin is voor vele mensen al een droom. Weg met dat balkon en eindelijk een stukje grond in de zon. Maar in die tuin kunnen ook dromen uitkomen wat betreft de aankleding daarvan. Afgelopen jaar was voor een hoop mensen lastig, dus we verdienen wel wat extra’s. Tijd om dit jaar de tuin aan te pakken zodat we er over een paar maanden, in de zomertijd, van kunnen genieten. Ik geef je wat tips, lees je mee?

Onderhoud de boel

Het weer wordt nu al warmer en het onkruid schiet de grond uit. Tijd om meteen aan de slag te gaan voor het de boel overwoekerd. Vaak beginnen we te laat met het werken in de tuin. Wist je dat gras al vanaf zo’n 10 graden boven nul groeit? Als je er niet snel bij bent, heb je later veel meer werk en zie je wellicht door al het onkruid je planten en de mogelijkheden tot het opruimen niet meer.

Voeg alle kleuren toe

Een tuin met enkel tegels is misschien wel makkelijk maar echt gezellig is het niet. Een tuin is als het ware een verlengstuk van je huis, eentje die het buiten naar binnen trekt. Dan is het wel leuk als die tuin er ook uitziet als een tuin en niet als een industrieterrein. Dat betekent bloemen bestellen. Wil je er niet te veel werk in steken? Kijk dan naar bloemen die maar weinig onderhoud nodig hebben maar wel veel kleuren bieden.

Tijd om te relaxen

Een fijne tuin heeft natuurlijk ook een plekje waar je kan gaan zitten en genieten van de zon. Dat betekent dat je moet investeren in een goede lounge set. En wellicht is het nu ook eindelijk tijd voor iets extra’s. De zomers worden warmer en dus is de behoefte om af te koelen groter. Een zwembad is een luxe maar zeker niet overbodig. Maar het kan een hoop werk zijn om dat te onderhouden. Schaf daarom handigheidjes aan die je kunnen helpen zoals een reinigingspomp. Oh en een tyleenslang, deze kan je gebruiken voor het verwarmen van je bad. Zo heb je er ook plezier van op koudere dagen.

Maak gebruik van de ruimte

Heb je een grote tuin? Dan kan het zo zijn dat je de afgelopen zomers steeds met geel gras zat. Maar dat hoeft helemaal niet. Je kan verschillende bewateringssystemen boven en ondergronds aan laten leggen zoals een nevelsproeier. Zo blijft je tuintje beschermd tegen de droogte.