Categories
Lifestyle

Mijn grootste droom: een supercar huren

Het is altijd al een droom van mij geweest: in een supercar rijden. Sinds ik een klein jongetje ben lijkt het mij een geweldige ervaring om dit te doen. Helaas had ik er zelf nooit de tijd voor vrijgemaakt. Afgelopen maart was dat wel anders! Vlak voordat wij in Nederland te maken kregen met de corona crisis heb ik een supercar gehuurd. Ben jij benieuwd hoe dat ging? Lees dan snel verder!

Wat is een supercar?

Laten we eerst beginnen met een beetje uitleg over wat het huren van een supercar inhoudt. Het kan namelijk zo zijn dat je nog nooit van deze term hebt gehoord. Een supercar is eigenlijk een auto die voorzien is van een motor met een hoog vermogen. Vaak hebben dit soort auto’s ook maar twee deuren. Een ander kenmerk van een supercar is de vorm. Dit is namelijk een coupé. Je komt ze ook wel eens tegen in een cabriolet uitvoering.

Supercars zijn over het algemeen vrij duur en daarmee aan de prijzige kant. Niet iedereen kan er een betalen en dit maakt ze behoorlijk exclusief. Misschien dat ik daarom toch steeds meer de drang kreeg om er in een te gaan rijden.

Mijn droom

Zoals ik in de inleiding al zei, wilde ik al vanaf kinds af aan in een supercar rijden. Het liefste wilde ik in een rode Ferrari stappen en gewoon wegrijden. Op avontuur. Ik zag mezelf al helemaal rond de aarde crossen in mijn rode bolide. Helaas is een supercar huren niet weggelegd voor kleine jongetjes. Je moet er namelijk een rijbewijs voor hebben!

Mijn droom verwezenlijken

Dus heb ik mijn hele leven besteed aan het sparen voor mijn rijbewijs. Want ik was ervan overtuigd dat ik ooit op een dag in zo’n gave auto kon stappen. Op de dag dat ik mijn rijbewijs in ontvangst mocht nemen was de verwezenlijking van mijn droom weer een stapje dichterbij. Gelukkig maar! Ik kon namelijk niet langer wachten, althans, dat dacht ik.

Nu, 13 jaar later, heb ik dan eindelijk de stap genomen om een supercar te gaan huren. En die keer raden in wat voor soort wagen in heb gezeten? Juist, een rode Ferrari F430. De ervaring was wonderschoon! Na goede uitleg en duidelijke instructies te hebben ontvangen van een van de medewerkers van Zekersupercarverhuur kon mijn avontuur beginnen.

In totaal heb ik zo’n uur in de auto gezeten. Het ging me meer om de ervaring dan het pronken. Natuurlijk wel een beetje, want hoe gaaf is dit! Het gebeurt niet elke dag dat jouw dromen verwezenlijkt worden, toch?