Categories
Tech

De stekkerdoos is onmisbaar in huis.

Alles (bijna alles) in je huis gaat tegenwoordig op elektriciteit. Maar je hebt nooit genoeg stopcontacten in de muur om al die apparaten te voorzien van een eigen contact. En als je keuzes moet gaan maken welk apparaat er voorrang heeft dan worden dat hele lange niet leuke dagen haha. Een stekkerdoos is dan ook niet meer weg te denken uit ons huis. Het zorgt ervoor dat je zonder al te veel stopcontacten toch genoeg contacten hebt voor al je elektrische apparaten.

Thuiswerken.

Door de corona crisis zijn veel mensen naar huis gestuurd om vanuit huis te werken waar dat mogelijk is. Dan moet je je huis toch even aanpassen om ook goed en comfortabel thuis te kunnen werken. Er komt sowieso een extra computerscherm het huis is die stroom nodig heeft. Ook de laptop die je ernaast hebt staan heeft stroom nodig en je hebt nog steeds niet genoeg stopcontacten. De oplossing dan is een extra stekkerdoos. Je kunt ervoor kiezen om een stekkerdoos met 3 of meer contacten te nemen. Let hierbij wel op dat er niet teveel zware apparaten op 1 stekkerdoos aangesloten mogen worden anders vliegen de stoppen eruit, of klapt je aardlekschakelaar eruit. Naast dan het onhandig is is het ook nog een gevaarlijk als je het stroomnetwerk overbelast. Zorg dus voor voldoende stekkerdozen om die vraag naar stroom te verdelen over de verschillende groepen. 

De stekkerdoos.

Een stekkerdoos heeft nog wel aan wat regels te voldoen. Zo moet er op alle contacten kinderbeveiliging zitten. Dit voorkomt dat wanneer een kind zijn vingers er per ongeluk in steekt hij of zij geen schok krijgt. Stekkerdozen liggen over het algemeen op de grond en zijn dus makkelijk te bereiken voor kinderen. Als je het zekere voor het onzekere wilt nemen koop je een stekkerdoos met een overspanningsbeveiliger erop. Dit zorgt ervoor dat wanneer er een spanningspiek in het stroomnetwerk plaatsvindt het aangesloten apparaat niet beschadigd. Daarmee voorkom je dus ook dan iets in de brand vliegt als bijvoorbeeld de bliksem inslaat. Volledige garantie is daarop nooit te geven, maar het is goed om een stekkerdoos te hebben met die overspanningsbeveiliger erop. 

Wanneer de contacten in de stekkerdoos 45 graden gedraaid staan is dat handig voor het aansluiten van haakse stekkers. Anders nemen ze meteen 2 of meerdere plekken in en kun je de stekkerdoos niet optimaal gebruiken. Als je een ruime keuze wilt aan stekkerdozen en andere benodigdheden voor je elektriciteit in huis, neem dan eens een kijkje op onlinekabelshop.nl.