Categories
Wonen

De woontrends van 2019

Natuurlijk wil je dat je huis er op en top uitziet, daar hoort meegaan met de trend natuurlijk bij. Hiervoor is het wel van belang goed op de hoogte te zijn van de trend van het moment, daarom hebben wij enkele trends op rij gezet. Nu kan jij gemakkelijk jouw huis aanpassen aan de laatste woonmode.

Kleur

Bij elke trend is de kleur natuurlijk van groot belang. De kleuren die helemaal hip zijn op dit moment zijn: Spiced Honey, Goud, Groen, en Paars. Spiced Honey zien we terug op de muur, belangrijk is hierbij enige maat aan te houden. Eén muur Spiced Honey schilderen, dat is helemaal top. Alle muren Spiced Honey schilderen, dat is zeker niet de bedoeling. De Spiced Honey muur dient als accentmuur verwerkt te worden in de woning. Eén muur in de woonkamer en je bent weer helemaal bij qua trendkleur. Goud zien we in de accessoires. Het goud komt terug in bijvoorbeeld een vaas, een schaal of beeld. Denk hierbij aan begin 20e-eeuw, het accent ligt op de jaren voor de oorlog. Paars sluit hier fijn bij aan, dit kan je verwerken in kussen maar ook de gordijnen. Het begin van de 20e-eeuw was een tijd van ontdekking, een tijd van wild, reizen naar de jungle. Hier komt het groen aan bod, groen gebruik je in de muur die je aankleed met Junglebehang, waar je bureau staat met stoel op een stuk vacht en die grote plant in combinatie met je goud gekleurde bureau lamp je terugbrengt naar 1923.

Meubels

Als we kijken naar de trend omtrent meubels zien we dat vooral ronde tafels helemaal hip zijn. Rond, ovaal als er maar geen hoek in zit is het goed. Dit geld echter niet voor de banken. Ouderwetse banken doen het goed maar ook de hoekbank is ideaal. Deze bank in combinatie met een ronde tafel geeft een prachtig contrast. Hoekbanken zijn super fijn om heerlijk op tot rust te komen, ze zijn groot en comfortabel. De combinatie van een hoekbank, ovale bijzettafel met gouden vaas geeft je woonkamer die uitstraling welke perfect aansluit op de huidige trend. Neem eens een kijkje bij HoekbankXXL voor de hipste modellen.

De vloer

De vloer is natuurlijk ook iets om aan te denken. Een kleed is zeker passend, vooral als het de vacht van een dier betreft of een Perzisch tapijt. Hoe zit het echter met de vloer zelf. Gezien de trend richting het begin van de 20e-eeuw gaat is een houten vloer helemaal top. Eik doet het natuurlijk altijd goed maar ook Jotabo zou een zeer geschikte keuze kunnen zijn. Wat ook zeer goed kan is een epoxyvloer, deze makkelijk te onderhouden vloer geeft een luxe strakke uitstraling. Een van de voordelen is dat je de epoxyvloer elke kleur kunt geven die je wilt. In plaats van een Spiced Honey muur kan je zo bijvoorbeeld een Spiced Honey vloer laten aanbrengen.

Planten

Wat betreft planten is het moment daar voor de tropische planten. Jungle, hoe groter hoe beter. Een plant tot aan het plafond geeft je het idee dat je midden in de ontdekkingen zit van de jaren ’20. Een plant maakt het huis af, een tropisch plant de nieuwste huistrend.