Categories
Nieuws

Groepsbarbecue organiseren? Zo voorkom je een hoop gedoe!

Het is zomer in Nederland en dat betekent voor veel mensen dat ze weer schaars gekleed buiten zitten met een koud biertje of wijntje en een aangestoken barbecue! Heerlijke zomeravonden waarbij je met je vrienden en vriendinnen tot in de late uurtjes met een drankje rond de barbecue kunt relaxen. Voor velen de ideale avondbesteding. Niet iedereen zit echter te wachten op het halen van de boodschappen, het voorbereiden van het eten en misschien nog wel het vervelendste: de afwas! In dit artikel leggen we je daarom uit hoe je zonder stress een lekkere barbecue voor grote groepen organiseert.

De drank

Een gezellige barbecue vindt negen van de tien keer plaats onder het genot van een lekker koud biertje of wijntje, vooral wanneer je met een grote groep barbecuet. Dit kan behoorlijk in de kosten lopen. Je doet er dan ook goed aan om de drankaanbiedingen een tijd van tevoren in de gaten te houden. Door slim in te kopen bespaar je namelijk al snel een hoop geld. Dat is toch wat we als Nederlanders, naast barbecueën op zomeravonden, erg graag doen! Gelukkig helpen veel supermarkten ons met leuke aanbiedingen in de zomer. Een krat bier of een fles wijn is regelmatig in de aanbieding te kopen. Een leuk bijkomend voordeel: deze aanbiedingen zijn vaak speciaal afgestemd op barbecues. Grote kans dus dat je nieuwe wijntje erg lekker is bij de verse hamburgers!

Het eten

Ook geen onbelangrijk detail bij het organiseren van een barbecue is het eten. Barbecuevlees en -vis kopen voor grote groepen is niet altijd gemakkelijk. Wat voor vlees of vis moet ik halen? Welke bijgerechten vinden mijn gasten lekker? En komt die ene oom, naar verluid de grootste eter van het land, ook dit weekend? Er zijn meer dan genoeg zaken om rekening mee te houden en dat kan nogal wat gedoe opleveren bij de inkopen. Als je wilt en tijd hebt kun je een zelf samengesteld menu klaarmaken voor je gasten. Let er wel even op dat niet iedereen evenveel eet en dezelfde dingen lekker vindt! Een groepsbarbecue organiseren kan gelukkig ook een stukje makkelijker. Hoe? Door een compleet barbecuemenu te bestellen bijvoorbeeld. Met een A tot Z barbecue schuif jij deze barbecuezorgen lekker aan de kant en laat je een barbecuemenu, inclusief barbecue zelf, bij je thuis bezorgen. Dan kun jij je lekker focussen op de gezelligheid, in plaats van op de praktische zaken!

Toch liever in de winter?

Als het te koud is om met zijn allen buiten te zitten, bijvoorbeeld tijdens hartje winter, verhuis je toch gewoon naar binnen. De dranktips uit deze blog zijn dan nog steeds van toepassing, al is het wel handig om wat anders te verzinnen voor het eten. Mocht je nog steeds geen zin hebben in al het geregel en de inkopen, laat dan een gourmetmenu voor binnen bij je thuis bezorgen. Met gourmet vlees van A-Z verhuis je je barbecuefeestje eenvoudig naar binnen. En je hoeft niet eens de afwas te doen, want die wordt gewoon weer opgehaald. Heel relaxed én lekker dus!

Geniet van je groepsbarbecue of gourmetavondje!