Categories
Nieuws

Dit moet je weten over industriële hanglampen

Het komt vaak genoeg voor dat je hanglampen boven de tafel net niet op de goede hoogte hangen. Dat hoeft geen probleem te zijn, want kwalitatief goede hanglampen zijn verstelbaar. Met deze verstelbaarheid kies je precies de goede hoogte uit voor jouw hanglamp en kan het desnoods later nog naar een andere hoogte verstellen. In dit artikel lees je alles over de hanglamp, een meubelstuk die niet mag ontbreken in jouw interieur.

 

Hoe praktisch zijn industriële hanglampen?

Vraag je jezelf af waar je nu het beste een hanglamp industrieel kan plaatsen. Veel mensen denken gelijk aan de koffietafel of eettafel. Inderdaad zie je bij mensen daar veel hanglampen hangen, maar het je kan het ook heel makkelijk plaatsen in de hal of boven je nachtkastje. Er zijn wel wat meer mogelijkheden dan alleen boven je tafel. Zodra je kies voor een hanglamp boven je nachtkastje is het natuurlijk wel handig om voor een kleiner soort hanglamp te kiezen, zoals een scheepslampje. Als je een besluit hebt genomen voor een model is het tijd om er de juiste kleur bij te zoeken. Uiteraard heb je de neutrale tinten zoals wit, zwart en grijs. Beetje saai vind je niet? Toon lef en leef je uit met fleurige kleuren zoals rood, blauw en oranje. Wel even rekening houden dat de kleur van je hanglamp wel past bij het rest van je interieur.

 

Schaf een industriële hanglamp aan naar jouw eigen wens

Veel industriële hanglampen die je tegenwoordig ziet zijn verstelbaar in hoogte. Waar je rekening mee moet houden is de diameter van de lamp, aantal lichtpunten en materiaal. De omvang van hanglampen variëren erg van grootte, want je hebt ze namelijk van 20cm tot 100cm en alles daar tussenin. Zodoende hoef je je geen zorgen te maken of er een geschikte industriële hanglamp voor je bij zit, dat is altijd het geval. Lichtpunten zijn er ook in verschillende opties, zoals een één licht hanglamp of een zes lichten hanglamp. En tot slot het materiaal is van belang. Ga je voor metaal of zie je het toch meer zitten in een lamp van hout? Keuzes volop en genoeg uit te kiezen.

 

Industriële spots, een handige eyecatcher lamp

Naast hanglampen zijn ook industriële spots tegenwoordig erg populair. Groot voordeel van spots zijn dat ze voor een groot deel kantelbaar zijn. Zo maak je het mogelijk om je licht te schijnen waar je maar wilt. Waarom wil je dat? Je wilt misschien je licht op een schilderij hebben of je wilt net in die juiste positie zitten om een boek goed te kunnen lezen. Industriële spots zijn er in allerlei maten en vormen die jouw interieur net die extra strakke uitstraling meegeven.