Categories
Lifestyle

Een fotoalbum zorgt voor een blijvende herinnering

Het is natuurlijk zo dat je je telefoon maar hoeft te ontgrendelen om je foto's van de afgelopen jaren te kunnen bekijken. En natuurlijk krijg je ook nog eens, bijna dagelijks, herinneringen op Facebook met foto's van toen. Maar is dat echt leuk? Om even vluchtig te bekijken wel. Maar er gaat toch niets boven een echt fotoalbum. In een fotoalbum kun je op je gemak zitten bladeren, samen met je partner bijvoorbeeld, en herinneringen ophalen. Da's toch anders dan Facebook. Je kunt een fotoboek maken via internet. Je kunt hier alleen foto's in plaatsen, maar er ook teksten bij schrijven. Hoe leuk is dat?

Een fotoalbum kan ook een hulpmiddel zijn

Wanneer je ouders beginnen te dementeren, dan kunnen ze zich vooral nog concentreren op het verleden. Het heden is vaak verwarrend en kan voor irritatie zorgen. Door samen met je ouders te bladeren in een fotoalbum met foto's van toen, zul je zien dat het verleden ervoor zorgt dat er weer spontaan verteld wordt over alles wat er toen gaande was. Dat kan gaan over de eigen jeugd van je ouders, maar ook over de tijd dat jij je en je broers en/of zussen nog klein waren. Je zult je verbazen over de anekdotes die verteld worden aan de hand van de foto's in het fotoalbum!

Maak een fotoboek bij een speciale gelegenheid

Gaat je zoon of dochter trouwen? Dan is het zo'n beetje traditie om het fotoboek van hun jeugd mee te geven. Maar dat is nogal een klus hé. Je moet dan foto's laten bijmaken en deze weer, bij voorkeur op chronologische volgorde inplakken in een fotoalbum. Aan het eind van dat album houd je, met het inplakken van losse foto's óf pagina's over óf je komt pagina's te kort. Door te kiezen voor het online maken van een fotoboek heb je er meer plezier van bij het maken én het boek wordt altijd schitterend.

Een vakantiefotoboek is altijd een goed idee

Misschien ga jij, net als veel mensen, normaal gesproken wel meerdere keren per jaar op vakantie. Dan weer een weekendje weg, dan een stedentrip in Nederland en dan de grote vakantie. Om van iedere reis een apart fotoalbum te maken is wel wat veel gedoe. Maar waarom maak je er geen jaarboeken van? Je maakt dan een fotoboek met alle foto's van alle vakanties en uitjes in hetzelfde boek. Natuurlijk wel op volgorde van gebeurtenissen, maar dat is niet moeilijk!