Categories
Business

Een nieuwe baan

Afgelopen zomer ben ik gestopt met het werken bij een advocatenbureau. De sfeer was erg grimmig en ik had het niet naar mijn zin. Als er één ding is wat ik heel belangrijk vind, is het een prettige werksfeer. Ik ging opzoek naar een advocatenbureau waar het gevoel gelijk goed was en waar ik mij sowieso voor de komende 10 jaar zie werken en mogelijk kan doorgroeien.

Ik heb sinds drie weken een nieuwe baan. Ik kijk er super erg naar uit, alleen vind ik het erg spannend. Ik wil het graag hebben over hoe ik mij ga voorbereiden op de nieuwe baan.

Opzoek gaan

Het is niet makkelijk om te solliciteren op een leeftijd van 43. Bedrijven kijken toch sneller de andere kant op omdat je ‘te’ oud bent. Ik vond dit bedrijf op internet en stuurde ze gelijk een berichtje. Ik werd dezelfde dag nog uitgenodigd om op gesprek te komen.

Ik heb op veel vacatures gereageerd en geen één bedrijf sprong eruit. Met dit bedrijf voelde ik gelijk een klik. Na het gesprek werd er nog overlegd en zou ik binnen 3 werkdagen teruggebeld worden.

Het moment

De dagen vlogen voorbij. Ik kreeg een positief belletje. Ik was aangenomen! Hoera! Ik begon gelijk aankomende maandag. Ik kreeg een kleine inzinking omdat ik mezelf wel goed op de kaart wilde zetten. Hoe krijg ik alles nou zo netjes zodat ik een goede indruk achterlaat? Ik begon met een ordner te kopen. Bij dit bedrijf gaat niet alles via de computer en is het handig om je zaken op orde te hebben. Vervolgens ging ik opzoek naar een passende outfit. Een vrouw vindt het altijd belangrijk om er goed uit te zien op haar eerste werkdag.

Maandag ochtend had ik de wekker om 06:30 gezet om mij goed te kunnen voorbereiden. De kleren lagen al klaar en nam een koude douche om even goed wakker te worden. Eenmaal aangekomen bij het bedrijf werd ik hartelijk ontvangen door de eigenaar. Ik kreeg een kantoor aangewezen en was klaar om aan de slag te gaan. Door mijn jarenlange ervaring wist ik uiteindelijk een goede indruk achter te laten.

Weken later

Ik heb volledig mijn draai kunnen vinden in het bedrijf en vind mijn collega’s erg aardig. Ik kan iedere dag met de fiets naar werk, wat ook nog eens supergezond en goed voor het milieu is. Mijn eerste feedback gesprek liep voorbeeldig. Ik kreeg alleen maar complimenten en mijn enige tip was dat ik af en toe wat pittiger mag zijn. Ik ben te lief soms. Ik bedankte mijn coach voor de feedback en ging weer snel aan het werk. Ik wil mijn baas natuurlijk geen verkeerde indruk geven.