Categories
Lifestyle

Een warm en persoonlijk afscheid

Als u een dierbare verliest is dit altijd een zeer treurige gebeurtenis. Niets is mooier dan van dit afscheid iets persoonlijks te maken. Dat de dienst zo ingericht is dat deze dienst volledig bij uw overleden dierbare past. “Dit is hoe mijn lieve moeder het gewild had. “

Invullen naar eigen wens

In Nederland zijn er diverse mogelijkheden om een warm en persoonlijk afscheid te realiseren. U kunt dan ook veel naar eigen wens invullen. Uw uitvaartverzorger doet er alles aan om het afscheid dusdanig in te richten zoals u wilt. Het is belangrijk om na te denken of er sprake is van een crematie of een begrafenis. Tevens is er bij een crematorium ruimte om zowel de uitvaartplechtigheid als de condoleance te houden. De uitvaartplechtigheid kan plaatsvinden in de desbetreffende aula’s. U kunt de aula kiezen die met beste past bij de gewenste sfeer. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Uiteraard kan dit ook aparte locaties. Komt u uit de buurt van Utrecht? Bekijk dan eens een crematorium in Utrecht. U vindt hier van alles. Van moderne tot landelijke aula’s.

Nieuwe ontwikkelingen

Tegenwoordig is het mogelijk om een duurzame crematie te organiseren. Er zijn dan ook plekken in Nederland waarbij ze bijzonder milieubewust te werk gaan. Denk hierbij aan groene stroom. Daarnaast bestaan er volledig elektrische verwarmde crematieovens. Steeds meer crematoria ontwikkelen zich en maken gebruik van zonnepanelen. Hierdoor is het mogelijk om op een duurzame manier te kunnen voorzien in de energiebehoefte. Naast de ruimte zelf wordt er ook gedacht aan het rouwvervoer. Zo rijden veel rouwauto’s op biogas. Het is zelfs mogelijk om een urn te krijgen die volledig afbreekbaar is. Of gemaakt is van recyclet materiaal. Door deze nieuwe ontwikkelingen wordt er al snel gedacht dat deze crematies extra duur zijn. Toch is dit niet het geval. Vaak wordt er gekozen om de uitvaartplechtigheid op een andere plek te doen dan het crematorium. Op deze manier kan je met een intiem gezelschap de crematie plaats laten vinden. Hierdoor verschuift het totale kostenplaatje.