Categories
Mode

Voel je goed met je look

Als sinds een hele jonge leeftijd wordt ons om de oren geslingerd hoe we eruit dienen te zien. Maar het leven laat zich niet leiden door de media en de conventionele schoonheidsidealen. Hoge hakken zijn niet altijd praktisch, en een litteken oplopen tijdens je bergklimtour op vakantie kan nu eenmaal een litteken opleveren. Al die dingen maken jou niet minder mooi en het is belangrijk dat je dat weet. Rationeel bedenken we ons dat soms wel maar het is toch fijn om het een keer van een ander te horen. In deze blog vertel ik je hoe je om kan gaan met jouw uiterlijk en hoe je je hier goed bij kan voelen.

Comfortabel en stijlvol

Kleding wisselt met het seizoen, letterlijk. Het is dus helemaal niet gek als je niet altijd het nieuwste van het nieuwste hebt. En als je niet het salaris van Kim Kardashian hebt, is dat ook helemaal niet haalbaar. Wanneer je je in de nieuwste mode en trends interesseert, kan het leuk zijn om sommige nieuwigheden in je eigen kast te halen maar niemand die het van je verwacht, het is puur voor jezelf. En als je liever elke dag van de week in een simpele jeans met een shirt en sneakers loopt, is dat net zo oké. Iedereen heeft andere smaken en interesses. Zolang jij je maar comfortabel en jezelf voelt, en of dat zo is, weet alleen jij.

Gezonde levensstijl

Een gezonde leefstijl kan bijdragen aan dit gevoel van tevredenheid. We weten immers allemaal dat het belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen. Gezond eten, genoeg water drinken en voldoende bewegen horen hier allemaal bij. Voor je het weet, ben jij energieker, sneller en sterker. Daar wordt toch iedereen blij van. En zeker jouw lijf want met een gezonde levensstijl houdt die het wat (met zo min mogelijk kwalen) langer uit, niet geheel onbelangrijk.

Aanpassingen van deze tijd

En als je toch aanpassingen wilt laten maken, moet je dat vooral doen. Lees je goed in en overweeg waarom je het doet. Voor jezelf of voor anderen? De techniek is tegenwoordig zo geavanceerd dat je zo de kleinste aanpassingen uit laat voeren. Denk maar eens aan een haartransplantatie in Istanbul of het weg laseren van tatoeages. Tegenwoordig kan je alles laten doen, dus waarom zou je het laten?

Zolang het geen obsessie wordt en je lief blijft voor jezelf, voel jij je al snel een gelukkiger mens. Hoe je er ook uitziet.