Categories
Reizen

Een resort bouwen in Bali

Persoonlijk ben ik nu al een aantal jaar actief in de woningmarkt, voornamelijk als investeerder. Na vijftien jaar carrière maken en huizen opkopen leek het me namelijk een goed idee om te beginnen met het creëren van passief inkomen in de vorm van huur inkomen. Op deze manier begon ik geld te verdienen en het was een goed moment om te beginnen met investeren. Ik begon namelijk met investeren in de woningmarkt ongeveer twee jaar na de economische crisis. Daardoor waren veel woningen goedkoop. In dit artikel wil ik mijn grootste project tot nu toe bespreken.

Bali

Al jarenlang ben ik een groot fan van Bali. Ik ging er bijna elke zomer op vakantie om te surfen en te relaxen. Ik zag dus ook Bali uitgroeien van een rustig eiland met relatief weinig toeristen tot de drukbezochte toeristische trekpleister die het nu is. Met de groei die Bali ondergaan heeft leek zag ik dan ook dat het een goede plek was om te investeren in de bouw van villa’s voor andere vakantievierders. Ik besloot dat het noorden van Bali een goede plek was om te gaan bouwen aangezien een specifiek gebied daar heel erg in ontwikkeling was.

Locatie en bouw

Ik koos een locatie bovenop een heuvel om daar de villa’s te gaan bouwen. Op deze manier zouden de villa’s een prachtig uitzicht hebben. Het was ook meteen een goede ontwikkeling voor het dorp want er was veel werk voor de mensen uit het dorp die in de bouw van de villa’s gingen werken. We moesten natuurlijk veel materiaal naar bovenbrengen en ook een grote bouwafval container huren om de bouw vlot te laten verlopen.

Het koste ongeveer twee jaar voordat de bouw af was maar het was een groot succes. De eerste boekingen kwamen al binnen voordat de bouw af was. Terwijl drie villa’s nog voltooid moesten worden waren de vier villa’s die al af waren al volgeboekt. Voor het runnen van het resort werden er logischerwijs ook veel mensen ingehuurd uit de dorpen die voor het resort gingen werken. We hadden een keuken en natuurlijk moesten dagelijks de villa’s worden schoongemaakt.

Zelf op vakantie

Alhoewel we nog steeds officieel in Nederland wonen brengen ik en mijn gezin natuurlijk nu ook meerdere maanden per jaar in het resort door waar er een villa is die volledig van onszelf is. Deze wordt alleen verhuurd aan andere mensen als we zelf niet in Bali zijn.