Categories
Nieuws

Wanneer is een massage een goede massage?

Een massage, de meeste mensen zijn er dol op. Althans, wanneer de massage goed gegeven wordt. Veel mensen gaan al drukkend met hun handen over het lichaam van de persoon die zijn masseren. Vaak zit er niet echt een idee achter. Hierdoor is een massage lang niet altijd goed. Het kan zelfs zo zijn dat jij de persoon die je masseert pijn doet. Hier zit jij natuurlijk niet op te wachten en de persoon die jij masseert natuurlijk al helemaal niet. Wil jij een goede massage geven? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij geven jou in onderstaande tekst namelijk een aantal handige tips voor het geven van een goede massage!

Zorg voor een prettige sfeer

Een massage werkt nagenoeg altijd ontspannend. Het is echter wel belangrijk dat er sprake is van een prettige sfeer. Geef jij een massage in een drukke ruimte? Dan is er natuurlijk geen sprake van een ontspannende werking. Kies daarom bij voorkeur voor een rustgevende ruimte met zo min mogelijk prikkels voor het geven van een massage. Dit kan bijvoorbeeld de slaapkamer zijn. Het is tevens belangrijk dat jij masseert in een fijne temperatuur. Zorg er daarom voor dat het altijd rond de 23 graden is in de ruimte waarin jij masseert. Het licht is tot slot ook belangrijk. Bij fel licht is het een stuk lastiger om je te ontspannen. Dim het licht daarom altijd, dit heeft een ontspannende werking op degene die jij masseert.

De beste ondergrond voor een massage

Veel mensen geven een massage in bed. Op zich logisch, want dit is lekker zacht. Degene die jij masseert kan hierdoor prettig liggen. Toch is een bed niet de beste plek om iemand te masseren. Een bed is namelijk vaak té zacht voor een massage. Masseer iemand bij voorkeur op een harde ondergrond. Dit kan bijvoorbeeld de vloer zijn. Nu is de vloer wel erg hard, waardoor dit niet echt comfortabel ligt voor degene die jij masseert. Dit kun je verhelpen door een aantal dekens of een matje op de grond te leggen. Heb jij een hard matras in jouw bed liggen? Dan kun je de massage wel in bed geven.

Maak gebruik van olie

Wanneer jij een goede ontspanningsmassage wilt geven, mag olie natuurlijk niet ontbreken. Door gebruik te maken van olie glijden jouw handen een stuk makkelijker over het lichaam van de persoon die jij masseert. Zonder olie kan het geven van een massage zelfs behoorlijk pijnlijk zijn. Gelukkig zijn er vandaag de dag talloze soorten massageolie te koop. Pas echter wel op met een sterk ruikende olie. Niet iedereen vindt dit even prettig. Daarom kan het beter zijn om een geurloze olie te gebruiken. Tot slot raden we je nog aan om de olie voor de massage even op de verwarming te zetten. Hierdoor voelen jouw handen lekker warm aan zodra je begint met het masseren. Dit is voor de persoon die jij masseert een stuk fijner dan een paar ijskoude handen.

Welke technieken gebruik je?

De voorbereidingen voor de massage zijn nu allemaal gedaan. Het masseren kan nu dus beginnen. Je kunt echter allerlei verschillende technieken gebruiken. Niet iedereen vindt alle technieken fijn, dus het is vooral een kwestie van uitproberen. Het hangt er natuurlijk ook van af welk deel van het lichaam jij masseert. De meest gebruikelijke techniek is twee handen op elkaar leggen, met de bovenste hand op de onderste drukken en een draaiende beweging maken. Daarnaast kun jij met jouw handen over het lichaam wrijven. Je duwt jouw handen hierbij omhoog, bijvoorbeeld van de onderrug naar de schouders. Op sommige delen van het lichaam kun je ook jouw knokkels gebruiken voor een goede massage. Dit is bijvoorbeeld het geval voor de rug. Pas hierbij wel op dat je niet te hard druk, want dit kan behoorlijk pijnlijk zijn. Vermijd daarnaast de ruggengraat bij een massage met jouw knokkels.