Categories
Wonen

En huis rechtstreeks uit een magazine: Zo doe je dat

Heb jij een nieuw huis gekocht en ga je beginnen met de inrichting? Of wil je gewoon je hele interieur een keertje omgooien? Waarschijnlijk heb je dan al meerdere woonmagazines en online plaatjes bekeken en droom je van zo’n prachtig interieur. Het lijkt misschien onmogelijk om zo’n prachtig huis te creëren zonder onbeperkt budget, maar dat is het echt niet! In deze blog geef ik tips om je huis zo in te richten dat het net uit een magazine lijkt te komen.

Maak een kleurenschema

Laten we beginnen bij het begin: Voor je begint met het kopen van spullen, maak eerst een kleurenschema! Dit is een hele belangrijke stap, maar hij wordt toch vaak overgeslagen. Veel mensen denken dat ze wel weten wat ze willen en hoe dit eruit gaat zien. Uiteindelijk valt dit toch vaak vies tegen. Voordat je dus eindigt met alle kleuren van de regenboog of 50 verschillende tinten blauw, is het aan te raden om eerst een kleurenschema te maken. Dit kun je doen door bijvoorbeeld naar de verfafdeling van een bouwmarkt te gaan. Hier kun je verschillende kleuren kaartjes naast elkaar houden en zo bepalen wat bij elkaar past. Neem deze kaartjes altijd mee als je gaat shoppen voor meubels en decoratie, dan heb je altijd de goede kleur. Wil je nog een stapje verder gaan met je voorbereiding, maak dan een moodboard van alle leuke plaatjes die je verzameld op internet en in tijdschriften.

Ga voor neutraal met kleurrijke accenten

Als je in magazines kijkt, zie je vaak hetzelfde: Een lichte kleur die overheerst met hier en daar wat kleurrijke accenten. Een neutrale basis werkt vaak enorm goed en zorgt er meteen voor dat de inrichting er stijlvol en rustig uit ziet. Zelf ga ik vaak voor een witte basis, omdat je dit met alles kan combineren. Je kunt dan de kleuren die je voor je accenten gebruikt zo nu en dan afwisselen en daarmee een hele andere look in je huis creëren. Zo heb ik in mijn studeerkamer bijvoorbeeld witte muren en een wit bureau, maar heb ik een roze fluwelen bureaustoel en meerdere groene plantjes neergezet. Door de roze stoel wordt de kamer erg gezellig en de plantjes maken het sfeervol en huiselijk.

Maak het persoonlijk

Een huis dat rechtstreeks uit een magazine komt is natuurlijk prachtig, maar dit kan ook een beetje saai worden. Om dit te voorkomen, is het leuk als je de inrichting van je huis een beetje persoonlijk maakt. Hang bijvoorbeeld leuke foto’s aan de muren om een persoonlijke twist te geven aan de inrichting. En heb je bijvoorbeeld leuke souvenirs van vakanties? Zet die vooral ergens neer. Dit geeft sfeer en je hebt meteen een leuk verhaal te vertellen op de housewarming!