Categories
Reizen

Ervaar de 5 wonderen van Indonesië

Indonesië is een van de meest diverse landen ter wereld: een enorm landschap bestaande uit honderden culturen, die allemaal weer zijn ontstaan in lokale regio’s. Ontdek de unieke cultuur en het erfgoed van elke regio in Indonesië! In dit artikel nemen we jou mee op reis door de 5 wonderen van Indonesië.

1. Natuur, landschap en wilde dieren

In dit tropische land kun je de prachtige witte zandstranden, geweldige vulkanen of kleurrijke zeeschatten verkennen. Eén leven zou niet genoeg zijn om de natuurlijke wonderen van Indonesië te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld Morotai, een eiland met een rijke historie waar meer dan 200 bijzondere vogelsoorten voorkomen. Of het Halmahera-eiland met zijn bijzondere fauna en groot aantal endemische diersoorten.

2. Keuken & wellness

Indonesië is het land waar je je zintuigen verwent: horen, zien, aanraken, ruiken en proeven. Ontdek de vele smaken die Indonesië te bieden heeft door een hapje te eten bij een aantal lokale delicatessen of te genieten van traditionele spa-behandelingen.

3. Kunst, cultuur en erfgoed

Indonesië is een enorm land dat bestaat uit honderden culturen die zijn afgeleid van lokale regio’s, waardoor het een van de meest diverse landen ter wereld is. De unieke cultuur en het erfgoed van elke regio in Indonesië kun je ontdekken aan de hand van onder meer traditionele ceremonies, musea, tempels en allerlei andere vormen van cultureel erfgoed. Bezoek bijvoorbeeld de schitterende Boeddhistische Borobudur tempel of het Ambarawa spoorwegmuseum.

4. Recreatie en vrije tijd

Een land wordt vaak beoordeeld op hoe geavanceerd de technologie is. De belangrijkste steden van Indonesië adopteren een moderne levensstijl compleet met prachtige wolkenkrabbers, een bruisend nachtleven en technologisch geavanceerde kantoren. In de Metropolitan Jakarta kun je de mooiste koopjes op de kop tikken. Wil je dineren met een ontzagwekkend panoramisch uitzicht op het landschap van Bali? Dan kun je bijvoorbeeld gaan naar restaurants als Ju-Ma-Na of Bali Asli.

5. Avonturen

Je zult je nooit gaan vervelen in het verkennen van Indonesië. Duik in spannende speleologie avonturen, exotische duik belevenissen, uitdagende vulkaan klimtochten, intrigerende reizen door de jungle en nog veel meer! Vooral ook de vakantiegangers die houden van watersporten zoals duiken, snorkelen en surfen zullen in Indonesië ongetwijfeld een prachtige tijd beleven.

Zoals je hebt kunnen lezen is een rondreis Indonesië een ware droomreis! Het uitgestrekte land is zo prachtig en zo boeiend, je kunt werkelijk alle kanten. Voor een uitgebreid aanbod aan complete individuele rondreizen Indonesië kun je bij Van Verre terecht. Van Verre biedt verre reizen op maat aan naar Azië, Afrika en Latijns-Amerika. De landen deskundigen van Van Verre reizen zelf regelmatig naar hun bestemming om zo voor jou een mooie individuele rondreis te kunnen samenstellen. Zo is een reis voor iedere klant van Van Verre anders en uniek.