Categories
Lifestyle

Exclusieve trouwkaarten op maat voor een unieke start van de mooiste dag

Ga je trouwen met je partner, dan begint het proces van de grote voorbereidingen, te beginnen met de trouwkaarten en gastenlijst. Wie moet de kaart krijgen, hoe moet deze kaart eruit zien en wat moet er eigenlijk opstaan?

Pas wanneer je start met dit proces valt op hoeveel zaken er eigenlijk zijn om over na te denken. Niet alleen de gastenlijst is een hoofdpijndossier, ook hoe de kaart eruit ziet.

Omdat de trouwdag de meest bijzondere dag van jullie leven moet zijn, moet de kaart natuurlijk ook perfect zijn. In de praktijk blijkt vaak dat een trouwkaart op maat hier het beste bij past: samen met een illustrator of tekenaar werk je aan een trouwkaart die perfect aansluit bij jullie als stel.

Een exclusieve trouwkaart: tot het juiste eindproduct komen

Oké, je wilt niet gaan voor een trouwkaart die in de kaartenbak bij de tabakswinkel om de hoek ligt, maar wat wil je dan eigenlijk wel? Ook met de hulp van een professionele illustrator is er input nodig om tot een bevredigend eindresultaat te komen voor de kaart.

Je kunt jezelf en je partner de volgende vragen stellen om verder te komen in dit proces:

  • Moet de kaart kleurrijk zijn, of mild in kleurgebruik?
  • Moet de kaart ‘clean’ zijn, of mag er veel opstaan?
  • Wil je bijvoorbeeld jullie als stel op de kaart, of mag het abstracter?
  • Hoe zie je het lettertype voor je op de trouwkaart?
  • Wat zijn factoren die jullie als stel definiëren? Zou dat passen op de trouwkaart?

Door deze vragen hardop te stellen en te beantwoorden weet je meestal al een stuk beter hoe de trouwkaart eruit moet zien. De illustrator zal zelf ook vragen stellen en meedenken over het ontwerp, om een goed idee te krijgen wat er bij jullie als toekomstig bruidspaar past. Aan de hand van enkele concepten kun je vervolgens een keuze maken voor een specifiek ontwerp dat naar alle gasten gestuurd kan worden. Doorgaans ga je door twee verbeterrondes, waarna de definitieve versie wordt opgeleverd. Probeer tijdens feedbackrondes dus alles te noemen dat je nog niet mooi vindt aan de kaart: een illustrator heeft liever alle feedback in één keer dan telkens kleine puntjes: dat werkt een stuk efficiënter en scheelt ook in de kosten.

Reken bij het laten maken van exclusieve trouwkaarten op ongeveer € 200 tot € 500 voor het ontwerpen van de kaarten. De drukkosten zitten hier soms bij in, maar de hoogte van deze kosten is ook sterk afhankelijk van het formaat, kleurgebruik en materiaalgebruik.