Categories
Business

Hoe start je een bedrijf?

Een bedrijf starten is niet gemakkelijk, maar het is ook weer niet zo moeilijk als het lijkt. In deze blog staat uitgelegd hoe je een bedrijf kunt starten. Zo wordt het voor iedereen mogelijk om een bedrijf te starten. Er is een aantal dingen die je moet doen wanneer je een bedrijf wilt starten. Zo is het bijvoorbeeld essentieel dat je je registreert bij de Kamer van Koophandel. De Kamer van Koophandel wordt afgekort als KvK. De KvK houdt een database bij met de gegevens van alle bedrijven die in Nederland staan ingeschreven. Bij de KvK moet je een aantal gegevens invullen die zij nodig hebben om jou officiëel als bedrijf in te schrijven. Ben je benieuwd waar je allemaal op moet letten? Dan is het lezen van deze blog een grote aanrader. Ik vertel je er graag meer over en mocht je vragen hebben stel deze dan gerust in de reacties onderstaand! Veel leesplezier toegewenst!

De Kamer van Koophandel

Als je een bedrijf wilt registreren, moet je dus eerst naar de Kamer van Koophandel. Zodra je bent ingeschreven, ontvang je een speciaal KvK-nummer voor je bedrijf. Ook krijg je je eigen btw nummer. Je moet uiteraard je legitimatiebewijs meenemen naar de KvK. Maar ook moet je een zakelijk adres opgeven. Zonder een zakelijk adres kun je namelijk geen bedrijf registreren. Als je een bedrijf begint, begin je meestal klein. Daarom heb je waarschijnlijk geen eigen bedrijfspand. Toch moet je een adres opgeven. Maar is het verstandig om je huisadres op te geven?

Een zakelijk adres opgeven

Veel beginnende ondernemers geven hun thuisadres op als zakelijk adres bij de KvK. Hier is in principe niets mis mee, maar het is best voor te stellen dat je dit liever niet wilt. Dit gaat vooral om privacy redenen. Daarom kun je ervoor kiezen om een speciaal postadres te gebruiken als zakelijk adres. Hier kan eventuele post naar jouw bedrijf worden opgestuurd. Je kunt deze post zelf ophalen of het wordt voor je gescand en naar je gemaild. Je kunt zo’n zakelijk postadres creëren op Postadrescenter.nl. Bij Postadrescenter hoef je dus niet je thuisadres door te geven aan de KvK. Zo behoud je je privacy en zorg je ervoor dat er geen werkbrieven thuis belanden. Op deze manier houd je werk en privé beter gescheiden.

Hopelijk heb ik je de nodige informatie gegeven en kun je nu zelf aan de slag. Nog vragen? Laat het me gerust weten!